- Reklama -

Kauno miesto taryboje - pirmosios interpeliacijos. KK nuotr.

Šiandien vyksiančiame Kauno miesto tarybos posėdyje turėtų būti svarstoma interpeliacija miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojams Ramūnui Gataučiui ir Andriui Stankevičiui. Interpeliacijos sprendimo projektus šią savaitę tarybos sekretoriate įregistravo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija.

Ramūną Gatautį ir Andrių Stankevičių iš pareigų norima atleisti dėl to, kad jie kaip valstybės tarnautojai prarado Kauno miesto savivaldybės tarybos narių pasitikėjimą, teigiama aiškinamajame rašte.

„Pastarojo meto R. Gataučio veikla pateko į etikos sargų akiratį. Užmerkti akis ir leisti tokiam žmogui toliau lyg niekur nieko eiti atsakingas pareigas savivaldybėje jokiu būdu negalima“, – sakė TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotoja Gintarė Skaistė.

Pasak G. Skaistės, dabartinio Kauno mero partietis libsąjūdietis R. Gatautis vadovavo specialiai savivaldybės komisijai, užsakiusiai daugiabučių namų bei jų infrastruktūros būklės įvertinimą ir kvartalų reitingavimą pagal renovavimo poreikį. Manoma, jog jis pasistengė, kad pirmiausia būtų atnaujintas kvartalas, kuriame yra ir namas, kuriame gyvena pats R. Gatautis.

Interpeliacija „darbiečiui“ Andriui Stankevičiui grindžiama net keturiais argumentais. Anot aiškinamojo rašto, A. Stankevičius turi būti atleistas iš pareigų dėl Karinių oro pajėgų bazės perkėlimo sustabdymo, dėl savivaldybės dokumentų rengimo, tvarkymo, apskaitos, saugojimo, naudojimo ir kontrolės procedūrų pažeidimo, dėl protegavimo įdarbinant asmenis į savivaldybės administraciją bei savivaldybei pavaldžias įstaigas ir įmones, o taip pat dėl valstybės tarnybos diskreditavimo.

„Vien tai, kad A.Stankevičius piktybiškai sustabdė ilgai lauktą Karinių oro pajėgų bazės iškėlimo iš Fredos procesą, yra nusikaltimas Kauno miestui. Perkėlus bazę būtų geriau išnaudojama dabartinio Aleksoto aerodromo teritorija, o atsilaisvinusioje 30 hektarų teritorijoje būtų galima vystyti miesto plėtrai labai reikalingus investicinius projektus, taip pat galų gale užbaigti žemės grąžinimą“, – teigė TS-LKD atstovė G.Skaistė.

Neseniai buvo paviešinti faktai, jog direktoriaus pavaduotojas A.Stankevičius taiko spaudimą, siekdamas „išgrūsti“ iš darbo Kauno miesto savivaldybės administracijoje ar savivaldybės įmonėse jam neįtinkančius darbuotojus. „Tokių fokusų, kokius daro A. Stankevičius, tikriausiai nėra buvę per visą pastarojo meto savivaldybės gyvavimo istoriją. Šio pareigūno spaudimo neištvėrę darbuotojai tiesą apie savo skriaudą dėsto netgi viešai, žiniasklaidoje, o Stankevičius nė nemano kaip nors į tai reaguoti ar paneigti. Tikriausiai yra labai užimtas „savų“ įdarbinimu?“ – retoriškai klausė G. Skaistė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!