- Reklama -

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vykdomasis sekretorius Raimundas Alekna kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl partijos centrinėje būstinėje aptiktos pasiklausymo įrangos. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vykdomasis sekretorius Raimundas Alekna kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl partijos centrinėje būstinėje aptiktos pasiklausymo įrangos. Skunde prašoma atvykti į įvykio vietą ir atlikti įvykio vietos apžiūrą bei užfiksuoti ir išimti surastą specialiąją techniką.

Skunde pažymima, kad specialioji pasiklausymo technika buvo įrengta galimai neteisėtai ir be teisėto pagrindo, akivaizdžiai skirta rinkti informaciją apie partijoje bei visoje Lietuvoje vykstančius politinius-ekonominius procesus, sprendžiant ypatingai aktualius klausimus dėl Visagino atominės elektrinės, Klaipėdos dujų terminalo statybų bei kitus.

TS-LKD neatmeta galimybės, kad galimai nusikalstamą veiką partijos bei atskirų jos narių ir darbuotojų atžvilgiu galėjo inicijuoti užsienio specialiosios tarnybos, Lietuvoje veikiančios interesų grupės ar politiniai oponentai, siekdami neteisėtai rinkti bei kaupti informaciją, kuri yra ypač vertinga artėjant 2012 metų Seimo rinkimams.

Atsižvelgdama į išdėstytas aplinkybes, TS-LKD turi pagrindo manyti, kad aukščiau nurodyta galimai neteisėta veika bei dėl jos galinčios kilti neigiamos pasekmės gali sukelti grėsmę Lietuvos politikos stabilumui, priimant svarbius ekonominius sprendimus, bei neigiamai atsiliepti Lietuvos saugumui.

Specialioji pasiklausymo įranga specialistų buvo surasta 2012 m. birželio 12 d. kompiuterio „pelėje“ bei būstinės vidiniame kiemelyje augančiame medyje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!