- Reklama -
TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis atskleidė, kad dar iki rinkimų su "valstiečiais" ir liberalais buvo konfidencialiai aptarinėjama koalicijos galimybė. KK nuotr.
TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis . KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Prezidiumas, apsvarstęs įvykusių rinkimų rezultatus ir susiklosčiusią politinę padėtį po rinkimų, pažymi:

1. TS-LKD ir toliau nuosekliai laikosi ir laikysis aiškių pagrindinių nuostatų, iš kurių dar kartą pabrėžtinos šios:

-dar prieš rinkimus skelbėme, kad matome galimybę sudaryti koaliciją su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Tai ne vieną kartą konfidencialiai aptarėme su valstiečių-žaliųjų lyderiais, apie tai buvo informuotas ir partijos Prezidiumas. Mes nekeičiame savo nuostatų, nors ir matome pasikeitusią LVŽS laikyseną bei retoriką.
-prieš rinkimus tarp trijų partijų vadovų konfidencialiai buvo derinama galimybė sudaryti LVŽS, TS-LKD ir LRLS koaliciją. Šių partijų vadovai iki pirmojo rinkimų turo dalyvavo tokiuose tarpusavio pokalbiuose – trijų partijų lyderių bendrame formate. Mes nežinome, kas pasikeitė tarp pirmojo bei antrojo rinkimų turo, kad tiek valstiečiai, tiek ir liberalai kategoriškai atsisako toliau diskutuoti dėl galimybės dirbti kartu. Dėl to apgailestaujame.
LVŽS vedant derybas su socialdemokratais, palauksime, kuo tos derybos pasibaigs, ir būsime atviri konsultacijų su valstiečiais-žaliaisiais atnaujinimui, jeigu jų derybos pasibaigtų nesėkmingai.
-teisė, iniciatyva ir atsakomybė suformuoti valdančiąją koaliciją po rinkimų priklauso LVŽS. Atrodo, jų apsisprendimas jau aiškus. Tačiau esame pasirengę konstruktyviai ir atsakingai reaguoti į kitokį valstiečių-žaliųjų apsisprendimą.

2. Jei TS-LKD gaus oficialų pakvietimą derėtis dėl koalicijos, sprendimą dėl dalyvavimo koalicijoje, pagal partijos įstatus, turės priimti TS-LKD Taryba.

TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!