- Reklama -

Andrius Kubilius. KK nuotr.

Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) su giliu susirūpinimu stebi Ukrainos jėgos struktūrų mėginimus išstumti ir užtildyti gausėjančias taikių Ukrainos demonstrantų gretas.

„Auganti sumaištis Kijeve atitinka Kremliaus nuostatą – kompromituoti, skaldyti ir atkirsti Ukrainą nuo Europos Sąjungos, galutinai įtraukiant ją į Rusijos įtakos lauką“, – pažymima TS-LKD pareiškime, kurį pasirašo TS-LKD partijos pirmininkas, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius ir Šešėlinės Vyriausybės užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.

Pareiškime taip pat sakoma, kad bendras Europos Sąjungos ir transatlantinių partnerių uždavinys – neleisti didžiausiai ES Rytų Partnerystės programos valstybei nuslysti nuo pamatinių demokratinio pasaulio vertybių ir Europos integracijos kelio. Šiam tikslui Europos Sąjungai ir JAV tikslinga imtis aktyvaus tarpininkavimo vaidmens dedant visas pastangas, kad Ukrainoje būtų užmegztas taikus dialogas tarp valdančiųjų bei opozicijos ir kad Ukrainos tautos balsas už ateitį Europoje būtų išgirstas.

„Taip pat raginame Europos Komisiją neatidėliotinai parengti makroekonominės pagalbos planą, kuris būtų pasiūlytas Ukrainai, jei ši imtųsi ryžtingų veiksmų politinei padėčiai keisti ir reikiamoms reformoms bei įsipareigojimams įgyvendinti“, – atkreipia dėmesį A. Kubilius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!