- Reklama -
LVŽS frakcijos Seime seniūnas Ramūnas Karbauskis ir Remigijus Žemaitaitis frakcijos "Tvarka ir Teisingumas" seniūnas. KK nuotr.
LVŽS frakcijos Seime seniūnas Ramūnas Karbauskis ir Remigijus Žemaitaitis frakcijos “Tvarka ir Teisingumas” seniūnas. KK nuotr.

Seimo frakcija „Tvarka ir teisingumas“ kreipsis į Lietuvos Respublikos Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl galimo „Lietuvos Respublikos politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo“ pažeidimo finansuojant 2016 metų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų kampaniją, kai buvo mokamas atlyginimas dabartiniam premjerui Sauliui Skverneliui ir kai kuriems jo komandos nariams už darbą rinkimų kampanijos metu.

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narių nuomone, jei atlyginimai S. Skverneliui, Rūtai Miliūtei, Dovilei Šakalienei, Tomui Beržinskui ir Arnoldui Pikžirniui buvo mokami ne iš specialios rinkimų sąskaitos, bet iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos partinės sąskaitos, tai turėtų būti Politinių kampanijų finansavimo įstatymo 14 straipsnio 1 punkto pažeidimas.

„Panašu, kad tiek S. Skvernelis, tiek ir kiti jo komandos nariai rinkimų metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai dirbo terminuotai. Jų darbas buvo skirtas tik rinkimų politinei kampanijai, todėl šios išlaidos turėjo būti priskirtos būtent rinkimų kampanijai, o ne tradicinei, rutininei, įprastinei partinei veiklai skirtų išlaidų“, – sako Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Remigijus Žemaitaitis.

Be to, jei rinkimų kampanijai dirbusių samdomų darbuotojų išlaikymui buvo skirti pinigai (kaip skelbiama spaudoje – apie 76 tūkst. eurų) nedeklaruoti rinkimų kampanijos finansinėje ataskaitoje, tai gali būti traktuojama, kaip neteisingų duomenų pateikimas politinės kampanijos finansavimo ataskaitoje. Tokiu būdu tai būtų šiurkštus Politinių kampanijų finansavimo įstatymo 23 straipsnyje numatytų nuostatų pažeidimas ir iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos turėtų būti atimta valstybės dotacija, kuri šiuo metu viršija 1 milijoną eurų per metus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!