- Reklama -

SLF pirmininkas Algirdas Paleckis. KK nuotr.

Socialistinio Liaudies Fronto Tarybos pareiškimas

Už smurtą prieš D. Kedžio dukrą kovo 23 d. reikalaujame nedelsiant atsistatydinti valstybės pareigūnus, kurie, mūsų nuomone, yra tiesiogiai atsakingi už Garliavos įvykius: Ministrą pirmininką A. Kubilių, Teisingumo ministrą R. Šimašių, Policijos generalinį komisarą S, Skvernelį bei Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininką V. Kondratjevą.

Kas gali paneigti, kad mažas vaikas geriausiai jaučiasi savo namuose su mylima mama? Bet ar gali vaikas, mylėdamas savo mamą, atsisakyti gyventi su ja? Kas vaikui yra gyvybingai būtina – ar gyventi su abejotinos moralės mama, ar saugiai jaustis su mylima teta?

Mūsų teisėsaugos išmintingi teisėjai surado tokį vaiką, kuris, kaip teigiama, myli savo mamą, bet kažkodėl atsisako su ja kartu gyventi. O kai kurie tokių teisėjų užtarėjai dar ir pasamprotauja, atseit, reikia skirti vaiko „norus nuo jo gyvybiškų interesų“.

Teisėjo V. Kondratjevo vadovaujamas Kėdainių apylinkės teismas, savotiškai “apvainikuodamas” savo ankstesnius sprendimus dėl velionio D. Kedžio mažametės dukters gyvenamosios vietos, kovo 22 dieną patenkino antstolės prašymą dėl leidimo taikyti prievartą ir mergaitę paimti jėga. Faktiškai teismas nutarė, kad mergaitei bus jaukiau ir saugiau gyventi kartu su “suvalstybinta ir susauguminta” biologine motina, kurią pačią reikia saugoti, o ne su artimais žmonėmis įprastoje aplinkoje.

Šis abejotinas moralės ir teisingumo požiūriu sprendimas turėjo savo pasekmes. Kovo 23 dieną viešai įvairių televizijos kanalų, kitų žiniasklaidos priemonių pademonstruoti vaizdo įrašai ir reportažai iš Garliavos sukrėtė Lietuvą. Vykdant minėto teismo nuosprendį prieš mažametę bejėgę mergaitę, kaip prieš kokį “Tulūzos smogiką”, buvo pavartota galinga Vyriausybės jėgos struktūrų robotizuota mašina. Spec-operacijos įkarštyje mažą vaiką vos neperplėšė perpus.

Ir nors policijos atstovai neigia, jog Kedžių namuose prieš mažametę mergaitę buvo naudojama prievarta, vaizdo įrašai bei kraujosruvos ant mergaitės kūno rodo ką kita.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!