- Reklama -
Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas. KK nuotr.
Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas. KK nuotr.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) šios dienos posėdyje sutarė, jog parlamentinį tyrimą dėl verslo subjektų ir kitų interesų grupių neteisėto poveikio valstybės institucijoms priimant sprendimus ir neteisėtos įtakos politiniams procesams turėtų vykdyti būtent NSGK.

Pasak komiteto pirmininko Vytauto Bako, NSGK šioje srityje jau turi įdirbį, todėl tęsti pradėtą darbą būtų tikslinga.

„Komitete sutarėme, kad tikslingiausia tyrimą būtų vykdyti būtent NSGK. Šioje srityje jau turime įdirbį, todėl tai būtų tęstinis darbas. Itin didelį dėmesį skirsime šalies strateginių įmonių, kaip „Lietuvos geležinkeliai“ ar „Oro Navigacija“ veiklai. Be to, vienas iš esminių tyrimų subjektų – verslo neskaidri ir neteisėta įtaka tiek šalies politinei sistemai, tiek priimamiems sprendimams. Pagrindinis rezultatas, kurį kartu su kolegomis esame pasiryžę pasiekti – didesnis skaidrumas šalies politikoje, saugesnė politinė sistema“, – kalbėjo V. Bakas.

Seimo nutarimo projektą (Nr. XIIIP-1170), pagal kurį planuojama atlikti parlamentinį tyrimą, jau apsvarstė papildomas Teisės ir teisėtvarkos komitetas, todėl V. Bakas šį klausimą ketina siūlyti svarstyti jau šį ketvirtadienį Seimo posėdžio metu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!