- Reklama -

Vytautas Gapšys. KK nuotr.

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys mano, kad šiuo metu valdantiesiems reikia skubiai spręsti du klausimus: minimalaus mėnesinio atlyginimo (MMA) kėlimą ir pensijų kompensavimą. Pasak jo, būtina vykdyti socialiai atsakingą politiką, jau dabar gerinant gyvenimo kokybę jautriausioms visuomenės grupėms: mažiausiai uždirbantiesiems ir pensininkams.

Vienu sėkmingiausių pastarųjų metų žingsnių vadindamas minimalaus atlyginimo pakėlimą, V. Gapšys ragina toliau kryptingai bei nuosekliai įgyvendinti šį darbiečių įsipareigojimą rinkėjams ir didinti minimalų atlyginimą iki 1500 litų. Pasak Darbo partijos frakcijos seniūno, šis tikslas tikrai bus įgyvendintas.

„Prieš metus, dar svarstant 2013 metų biudžetą, vienas iš labiausiai diskutuotinų klausimų buvo Darbo partijos siūlymas didinti minimalią mėnesinę algą iki 1 000 litų. Nors tuomet buvo puolama ir gąsdinama verslo žlugdymu, kaip matome, padidinus MMA, mažai uždirbantys žmonės ne tik gavo daugiau pajamų, bet ir išaugo vidutinis mėnesinis darbo užmokestis. Akivaizdus to rezultatas – išaugęs vartojimas ir didėjantis bendrasis vidaus produktas. Todėl turime toliau kelti MMA“, – sako V. Gapšys.

Pasak jo, paraleliai būtina spręsti ir pensijų kompensavimo klausimą. „Kubiliaus Vyriausybės nusavinta pensijų dalis turi būti grąžinama nedelsiant, netempiant ir neatidėliojant būtinų žingsnių iki vasaros ar dar toliau. Su ekspertais analizuojame situaciją, matome, kad jau esame pajėgūs ištaisyti patirtą socialinę neteisybę senjorams, tad ieškosime galimybių kompensuoti prarastą pensijų dalį kuo greičiau. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jau žino, iš kur paimti pirmąsias tam skirtas lėšas – tereikia priimti tam tikrus ryžtingus sprendimus“, – tvirtina V. Gapšys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!