- Reklama -

V.Landsbergis siūlo Laisvės premiją skirti Sergejui Madalovui. KK nuotr.

Pirmasis nepriklausomos atkurtos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis atidžiai stebi staiga sukeltą “VST skandalą” ir savo komentarus skelbia socialiniame tinkle “Facebook”.

“Vakar po „Panoramos“ TV žiūrovų dėmesio centre buvo dialogas: Sergejus Madalovas ir Edmundas Jakilaitis. Gerai, kad apkalbų ir patyčių laikotarpį pakeitė tiesi, atvira kalba. Generolas Sergejus Madalovas, šią vasarą išleistas į atsargą arba pensiją, turėjo galimybę pats atsakyti į visus pastarųjų dienų šiukšlių mėtymus ir priekabes. Stebino ir pagarbą kėlė S. Madalovo rami ir aiški kalba, ori laikysena. Nei žodelio, nei veido išraiškos, ką jis galvoja apie tardytoją. Tik faktai, tik paaiškinimai nežinantiems. Reiktų tą įrašą rodyti visur, ypač jauniems vaikinams – abiturientams, kariūnams, – kokia turi būti vyro ir kario laikysena.

Buvo ir glaustos informacijos apie pareigą ir veiklą pavojų metais. Tiems, kurie Seime blaškosi dėl Laisvės premijos, ramiai sakau: štai kandidatas, Lietuvos generolas Sergejus Madalovas”, – savo “Facebook” paskyroje parašė Vytautas Landsbergis.

Jis taip pat pasvarstė, už ką keršijama S.Madalovui.

“Seni metodai, atrodytų. Vieną skandalą dengti kitu. Vieną kerštą – kitu kerštu. Bet už ką keršija generolui S. Madalovui?

Nesunku būtų priminti ir prisiminti kai kurias valstybei grėsmingas krizes, iš kurių gelbėjo būtent S.Madalovo vadovaujama tarnyba, visad pasirodžiusi ištikima Lietuvai. Ne profsąjungai. Tai negerai, tokius reikia naikinti.

O ką dengia dabartinis VST moralinis ir kitoks naikinimas? Jiems pavesta, jie saugo ir gina “Independence” terminalą, didžiausią imperijos rakštį. Turi žmonių, specialiųjų narų, minimalios įrangos ir didžiulę vado įdiegtą atsakomybę, kad priešas nepriklijuotų jokios magnetinės minos. Išardyti struktūrą, pavesti policijai? Beje,priešas jau prasitarė kur taikinys.

Griaunant apsaugą, kas dabar vyksta, reikia nerimauti pirmiausiai dėl terminalo.

Be abejo, pridurkai turi eiti lauk. Taip pat iš policijos, iš pasienio tarnybos, kurioje tiek pagundų pardavinėti tėvynę. Bet visą tarnybą dergti kaip išdavikus, penktąją koloną – juodas darbas. Arba pridurkų”, – savo paskyroje “Facebook”, už ką keršijama S.Madalovui, svarsto Vytautas Landsbergis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!