- Reklama -

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Valentinas Mazuronis

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas, „tvarkiečių“ frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis šiandien kreipėsi į Lietuvos Respublikos Valstybės saugumo departamento vadovą G. Girną, prašydamas išsiaiškinti, ar šalyje bei už jos ribų nėra suinteresuotų asmenų ar atskirų organizacijų, bandančių kurstyti nacionalinę nesantaiką ir kištis į mūsų šalies vidaus reikalus.

„Pastarųjų dienų įvykiai dėl kai kurių Švietimo įstatymo nuostatų sukelia minčių, kad Lietuvoje ar už jos ribų gali būti suinteresuotų asmenų ar organizacijų, kurios bando klibinti valstybės vientisumo ir suverenumo pamatus, bando imtis nacionalinės nesantaikos kurstymo ir veikia prieš Lietuvos valstybę“, – sakė V. Mazuronis.

Politiko teigimu, teisėsaugos institucijos, o pirmiausia Valstybės saugumo departamentas, turėtų atkreipti labai rimtą dėmesį į galimas pastangas kurstyti nacionalinę nesantaiką bei griauti tarpusavio pasitikėjimą tarp Lietuvos ir Lenkijos valstybių.

„Aš nuogąstauju, kad dirbtinai išpučiant vienas ar kitas problemas, siekiama daug tolimesnių tikslų – galimo gerų santykių tarp Lietuvos ir Lenkijos valstybių sugriovimo. Nesvarbu kas ir kurioje valstybėje to siekia, tačiau akivaizdu, kad tokie veiksmai daro didelę žalą abiem valstybės ir tokiais asmenimis privalo domėtis VSD“, – kalbėjo „tvarkiečių“ frakcijos Seime seniūnas V. Mazuronis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!