- Reklama -
V.Mazuronis

Prieš savaitę Seimui po pateikimo projekto autoriams grąžinus nutarimo projektą dėl Seimo kreipimosi į Konstitucinį Teismą, Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas V. Mazuronis šiandien įregistravo naują nutarimo projektą dėl Prezidento V. Adamkaus Rusijos piliečiui išimties tvarka suteiktos Lietuvos pilietybės dekreto teisėtumo.

Pakartotinai teikdamas patobulintą nutarimo projektą, frakcijos seniūnas prašo ištirti, ar išimties tvarka 2003 metais, likus dviems dienoms iki Prezidento R. Pakso inauguracijos, tuo metu Prezidento pareigas ėjęs V. Adamkus, suteikdamas Lietuvos pilietybę Rusijos piliečiui Mansur Sadekov, vadovavosi tautos ir valstybės interesais, ar jis nesukėlė konflikto tarp viešų ir privačių interesų.

Visuomenės informavimo priemonėse pateikta informacija, kad prieš pilietybės suteikimą bei praėjus keletui dienų po dekreto pasirašymo, V. Adamkaus fondą pasiekė 400 tūkstančių litų parama. Projekto teikėjams kyla įtarimų, kad pilietybė galėjo būti suteikta už finansinę paramą. Juos sustiprina ir tai, kad prie pilietybės suteikimo dokumentų nėra pridėta rekomendacijų, kuriose nurodyta, ką Rusijos pilietis nuveikė reikšmingo Lietuvos valstybei.

2008-04-29

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!