- Reklama -
Didžiausios paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijančios Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) nariai bei vadovybė antradienį susitiko su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi
Didžiausios paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijančios Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) nariai bei vadovybė antradienį susitiko su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi

Didžiausios paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijančios Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) nariai bei vadovybė antradienį susitiko su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi. Meras ne tik pristatė 2016 m. veiklos ataskaitą, bet ir turėjo progą išgirsti, kokių pokyčių tikisi ir laukia skirtingų verslo sektorių atstovai. Jų teigimu, Vilnius privalo sėkmingai konkuruoti dėl emigruojančių lietuvių su kitomis Europos sostinėmis ir ambicingų tikslų siekti drauge su verslu.

 „Džiaugiamės, jog Vilniaus meras yra atviras ir bendrauja su verslo atstovais bei informuoja apie mieste jau vykstančius ir planuojamus pokyčius. Svarbus pasiekimas yra tai, kad miesto vadovams pavyko sumažinti skolą ir efektyviai administruojant finansus rasti lėšų ne tik miesto infrastruktūros, bet ir nacionalinės svarbos objektų plėtrai. Transporto sistemos problemų sprendimas, naujų paslaugų ir kompetencijos centrų kūrimas mums aktualūs ne tik kaip šio miesto gyventojams, bet ir kaip verslo atstovams, galintiems prisidėti prie to, kad vilniečiai savo mieste jaustųsi gerai ir patogiai“, – sakė LVK prezidentas Valdas Sutkus.

Pasak jo, labai svarbu, kad Vilnius sėkmingai konkuruotų dėl emigruoti apsisprendusių Lietuvos žmonių su Londonu ir kitomis Europos sostinėmis.

„Jei žmonės iš provincijos nutarė kažkur išvažiuoti, turime daryti viską, kad, atvykę į Vilnių, jie nevažiuotų į oro uostą, o liktų mieste. Didelė dalis šalies gyventojų vis dar gyvena kaimiškose vietovėse, tačiau sostinė – vienas iš nedaugelio pagal gyventojų skaičių augančių miestų, kuris dėl gyventojų realiai gali konkuruoti visos Europos mastu. 500 milijonų žmonių turinčioje ekonominėje erdvėje, vadinamoje Europos Sąjunga, vyksta laisvas prekių, paslaugų ir darbuotojų judėjimas ir daugeliu atžvilgių dėl patrauklumo gyventojams labiau konkuruoja jau ne valstybės, o miestai. Tad ir Vilniaus patrauklumą didinti reikia europietiškais sprendimais“, – sakė V. Sutkus.

Pasak Vilniaus mero, miesto pasiekimai išties džiuginantys: vilniečiai – vieni labiausiai patenkintų gyvenimo kokybe savo mieste iš visų Europos Sąjungos (ES) sostinių. ES statistikos biuro duomenimis, net 98 proc. vilniečių sutinka su tokiu teiginiu.

„Prioritetu išlieka saugios bei patogios gyvenamosios aplinkos kūrimas bei užtikrinimas miestiečiams, taip pat kokybiškų viešųjų paslaugų teikimas. Tačiau erdvės naujiems projektams bei paslaugoms mieste taip pat netrūksta. Kviečiu verslo atstovus ieškoti nišų ir drauge auginti miestui ir jo gyventojams reikalingus projektus“,  – sakė R. Šimašius.

Vieną tokių galimybių įžvelgia susitikime dalyvavęs privataus Kazimiero Simonavičiaus universiteto rektorius prof. dr. Arūnas Augustinaitis. Jo teigimu, būtina, kad savivaldybė prisidėtų skatinant miesto tarptautiškumą užsienio studentų tarpe.

„Nuolat galvojame kuo ir kaip pritraukti užsienio studentus ir didesnis savivaldybės indėlis šioje srityje būtų nepamainomas. Stokojame ne idėjų, o gerai išvystytos infrastruktūros – bendrabučių, specialaus studijuojančiam jaunimui bei jų šeimoms reikalingo paslaugų komplekso“, – sakė A. Augustinaitis.

Mero teigimu, poreikis į miestą pritraukti ne tik dirbančius, bet ir studijuojančius užsieniečius – jaučiamas, o savivaldybė mato erdvės tokio tipo paslaugų plėtrai.

LVK prezidentas V. Sutkus pabrėžė, kad verslas galėtų prisidėti plėtojant studijuojančiam jaunimui reikalingą infrastruktūrą.

„Savivaldybė ar universitetai pavieniui reikiamų objektų nepastatys ir infrastruktūros nesukurs, todėl čia į pagalbą gali ateiti verslas. Dirbdami kartu galime Vilnių paversti patraukliu tarptautiniu mastu – ne tik jauniems specialistams, bet ir studentams“, – teigė V. Sutkus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!