- Reklama -
"Baltic Worker"
“Baltic Worker”

Gegužės 18 d. UAB „Garant Group“ oficialiai paskelbė apie laivo krano „Baltic Worker“ įsigijimą. Nenaujas, tačiau modernus laivas skirtas įvairiems darbams po vandeniu uoste ir jūroje, laivų aptarnavimui ir remontui.

„Klaipėdos uoste profesionalios technikos aptarnavimo darbams pasirinkimas labai ribotas. Kadangi daug metų teikiame šias paslaugas, užsakymams įvykdyti atskirai tekdavo samdytis baržą, buksyrą, kraną. O dabar turime viską viename laive. Klaipėdoje tai vienintelis toks specializuotiems darbams skirtas laivas“, – pasakojo Vaidas Valančius, UAB „Garant Diving“ direktorius.

Naujasis kompanijos laivas turi keturis pagrindinius variklius plaukimui ir manevravimui, dar keturis – įrangos agregatams valdyti. Krano keliamoji galia – 40 tonų. Laive taip pat yra galinga žemsiurbė bei sonaras, leidžiantis stebėti dugno reljefą ir kontroliuoti po vandeniu atliekamus darbus.

Šiuo laivu galima pašalinti gruntą ir akmenis nuo povandeninių komunikacijų – kabelių, dujų ir kitos paskirties vamzdynų, atlikti gilinimo darbus, statyti ir remontuoti krantines, naudoti pamestų inkarų paieškai ir iškėlimui, signalinių plūdurų pastatymui jūroje, laivų  korpusų valymui, povandeninių konstrukcijų statybai,  geotechniniams tyrimams ir daugeliui kitų darbų.

„Tokie laivai kaip „Baltic Worker“ yra universalus pagalbininkas uosto įrengimų ir laivų priežiūros darbuose. Jis taip pat pritaikytas specifinių užduočių atlikimui, pavyzdžiui, kolegos Baltijos jūroje jais padeda statyti vėjo jėgainių parkus“, – sakė  V. Valančius.

„Baltic Worker“ priregistruotas Lietuvos Respublikos jūrų laivų registre kaip specialusis laivas ir plaukios su mūsų šalies vėliava.

Laivą administruos viena iš „Garant Group“ grupės įmonių – UAB „Garant Diving“, užsiimanti povandeniniais laivų priežiūros ir remonto darbais. UAB „Garant Group“ priklauso 14 įmonių, dauguma jų užsiima laivų aptarnavimu bei remontu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!