- Reklama -
Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich dar kartą parodė esąs visiškai bestuburis politikas - politikoje vadovaujasi tik vienu principu: 'A koks man iš to biznis?' Būtent dėl 'biznio' jis atiduoda savo partiją ir partijos pirmininko postą A.Paulauskui, kuris vos prieš kelias savaites buvo sutaręs jungtis su valstiečiais liaudininkais

Giedrė Gorienė

Kaip pranešė „Karšto komentaro“ šaltiniai iš Darbo partijos, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich galiausiai sutiko savo partiją atiduoti buvusiam generaliniam prokurorui Artūrui Paulauskui.

„Kadangi paskui abi partijas „velkasi šleifas“, susitarta, kad Naujoji sąjunga ir Darbo partija susijungs, o naujai pavadintos politinės partijos vadovu bus Artūras Paulauskas“, – sakė KK šaltiniai.

Tiesa, baiminantis, kad galbūt didesnė Darbo partijos dalis, t.y. vadinamieji „uspaskicho fundamentalistai“, gali pasipriešinti savo „dievuko“, t.y. partijos pirmininko pakeitimui (nes iki šiol negali atleisti A.Paulauskui už kratas DP būstinėje, baudžiamąją bylą ir Viktoro Uspaskicho „tremtį“ į Maskvą), suplanuota tam besipriešinančius „darbiečius“ apžaisti. Kitaip sakant, apgauti.

„Iš pradžių susijungusių partijų pirmininku galėtų būti išrinktas Viktoras Uspaskichas, o Artūras Paulauskas – pirmuoju jo pavaduotoju. Tačiau birželio 7 d., Viktorui Uspaskich patekus į Europos Parlamentą ir tapus europarlamentaru, jis partiečiams pasakys: „Brangieji, aš dabar dirbu Briuselyje, neturiu laiko rūpintis partija, todėl siūlau vietoj savęs į partijos vadovus jauną ir energingą politiką Artūrą Paulauską“. Ir tokiu būdu Artūras Paulauskas taps susijungusių darbiečių ir socialliberalų partijos pirmininku“, – būsimą politinio darinio scenarijų atskleidė šaltiniai.

Apie Artūro Paulausko planus jungtis su Darbo partija iš žiniasklaidos sužinoję valstiečiai liaudininkai net žado neteko.

„Kaip gi čia taip? Juk dar kovo 9 dieną pas Valstiečių liaudininkų sąjungos garbės pirmininkę Kazimierą Prunskienę atėjo Naujosios sąjungos pirmininkas Artūras Paulauskas ir jo pavaduotojas Gediminas Dalinkevičius. Ir A.Paulauskas pasiūlė K.Prunskienei partijų susiliejimo planą: Naujoji sąjunga jungiasi su valstiečiais liaudininkais, eina kartu į Europos Parlamento rinkimus, Kazimiera Prunskienė įrašoma į sąrašą Nr.1, ji išeina į Europos Parlamentą, o Artūras Paulauskas tampa susijungusių partijų pirmininku. Tuo tarpu jau tos pačios savaitės pabaigoje iš žiniasklaidos sužinome, kad Artūras Paulauskas jau nubėgo dėl socialliberalų susijungimo tartis su darbiečiais. Be jokios abejonės, tai mus labai nustebino. Ir todėl dabar kitaip, kaip „politine prostitute“, Artūro Paulausko negalime vadinti“, – „Karštam komentarui“ nuomonę apie A.Paulausko lakstymus po partijas išsakė KK šaltiniai iš Valstiečių liaudininkų sąjungos.

„Taip, Viktoras Uspaskichas traukiasi iš politikos Lietuvoje ir rengiasi vykti į Briuselį, užleisdamas partijos pirmininko postą Artūrui Paulauskui“, – KK patvirtino ir vienas iš artimiausio V.Uspaskicho rato žmonių.

Išvykdamas į Briuselį, Viktoras Uspaskichas žada išspręsti problemą, kilusią dėl Darbo partijai iškeltos baudžiamosios bylos, – tol, kol jis bus europarlamentaru, byla dėl europarlamentaro imuniteto bus sustabdyta, o jo kadencijos Briuselyje laikotarpiu šiai baudžiamajai bylai ir sueis senaties terminas.

Taigi, štai galiausiai ir pasirodė, kiek Viktorui Uspaskichui „rūpėjo“ ir „rūpi“ Lietuva ir jos žmonių problemos – Viktorui Uspaskichui visų pirma rūpi išnešti sveiką kailį iš baudžiamosios bylos į Briuselį. Ir vardan to jis pasiryžęs savo įkurtą partiją ir juo patikėjusius žmones bei rinkėjus atiduoti tokiai „politinei prostitutei“ kaip Artūras Paulauskas.

Pusantrų metų Maskvoje? Kratos Darbo partijos būstinėje ir baudžiamoji byla? Velniop visa tai, jei yra galimybė kuo greičiau tepti slides ir susitvarkyti visus galus. Nes Viktoras be „A koks man iš to biznis?“ – visiškai ne „viktoriškas“. Ar ne?

2009-03-25

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!