- Reklama -

Viktoras Uspaskich. KK nuotr.

Komentuodamas žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, esą Lietuva buvo apjuodinta, kai Europos Tarybos parlamentinės asamblėjos nariams buvo išdalinta medžiaga apie Darbo partijos bylą, šios partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskich pataria žurnalistams atidžiau rinktis žodžius, rašant tokius straipsnius, mat minėtoje ataskaitoje yra išvardinti tik neginčijami faktai ir nėra jokių Lietuvą juodinančių teiginių.

„Niekas nejuodina Lietuvos ir žmonių, o ataskaitoje yra tik išvardinti faktai, kurie buvo ir kurie visiems yra seniai žinomi. Jeigu surasite nors vieną faktą, kuris yra neteisingas, tada galite sakyti, kad yra juodinami žmonės, institucijos arba valstybės. Apie Lietuvą šioje ataskaitoje iš viso nėra jokios kalbos, o jeigu Lietuvos teisinė sistema nesugeba užtikrinti žmogaus teisių Lietuvoje, mes turime visas galimybes ir esame priversti kreiptis į aukštesnes institucijas Europoje. Tokias galimybes mums suteikia Europos žmogaus teisių konvencija ir Lietuvos Konstitucija, todėl jų, kad ir kaip norėtų, niekas negali riboti, o jeigu kažkas nori turėti tik vieną ir absoliučią tiesą, tai vadinama diktatūra“, — sako V. Uspaskich.

Atsakydamas Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui, kuris suskubo komentuoti minėtą ataskaitą žurnalistams, V. Uspaskich sakė: „Siūlau E. Masiuliui prilaikyti liežuvį, komentuojant dokumentus, nesusipažinus su jais. Paprastai taip elgiasi tik iškrypę žmonės, kuriuos ir gina Liberalų sąjūdis“.

V. Uspaskich pabrėžia, kad ataskaitos platinimo laikas buvo pasirinktas neatsitiktinai, o tik sulaukus Lietuvos pirmininkavimo ES pabaigos. „Šita informacija sąmoningai nebuvo platinama Lietuvos pirmininkavimo ES metu, nes tuomet Lietuva nuskambėtų negatyvioje šviesoje tarptautinėje arenoje, todėl kaip tik gerbiant Lietuvos tarptautinį prestižą tai nebuvo padaryta, tačiau palikti tokius faktus, kurie egzistuoja mūsų valstybėje, kaip tik reikštų būti bailiu ir savo valstybės išdaviku, nes tokia neteisinga teisėsauga naudojasi visi Lietuvos žmonės. Todėl mūsų, kaip politikų, pareiga ginti savo piliečius, kad kai kas negalvotų, jog taip paprastai galima susidoroti su valdžiai neįtikusiais žmonėmis“, — teigia politikas.

Taip pat Darbo partijos įkūrėjas laiko nesusipratimu Dalios Grybauskaitės atsakymą dėl ALDE partijos prezidento Grahamo Watsono priekaištų Lietuvai dėl Darbo partijos bylos, neva Europos Parlamentas pats neapgynė politiko imuniteto.

„Tai yra nesusipratimas, nes, D. Grybauskaitei dar nepradėjus eiti savo pareigų, 2009 metais, ji galėjo nežinoti šito fakto ir dar negalėjo paveikti tokio teismo nusikaltimo: pirmos instancijos teismas kartu su Generaline prokuratūra, kaip Stalino laikais, surengė slaptą teismo posėdį, apie kurį nebuvau informuotas nei aš, nei mano gynėjai. Europos Parlamento nariai buvo sąmoningai dezinformuoti apie bylos turinį, prie jos buvo pridėti deklaracijų pavadinimai ir numeriai, teigiant, kad aš juos sukūriau, nors iš tiesų tai padarė infiltruota buhalterė, kuri tai net pripažino teisme, ir dar daug panašių faktų, kurie smarkiai sutrukdė ginti mano imunitetą. Tokie veiksmai yra mažų mažiausiai negražūs, o kalbant teisine kalba, buvo padarytas nusikaltimas prieš teisingumą ir žmogaus teises“, — sako parlamentaras.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!