- Reklama -

Buvęs Seimo Ekonomikos komiteto narys Valdemaras Valkiūnas. KK nuotr.

Lietuvos respublikonų partijos pirmininkas, buvęs Seimo narys ir vienos didžiausių Latvijos įmonių grupės „Voldemars“, valdančios prekės ženklą „Valdo“, savininkas Valdemaras Valkiūnas priėmė sprendimą iškelti savo kandidatūrą Biržų rajono mero rinkimuose.

„Daugelį metų mano gimtajame rajone niekas nesikeičia. Aukštas bedarbystės ir emigracijos lygis, bloga infrastruktūra, neefektyviai veikiantis komunalinis ūkis, nykstanti gamyba bei merdintys turizmo objektai. Atėjo laikas kardinalioms permainoms, todėl nusprendžiau iškelti savo kandidatūrą į merus ir tikiuosi, kad rajono gyventojai mane palaikys“, – sako V. Valkiūnas. Pasak jo, vystant įmonių grupę „Voldemars“ Latvijoje pavyko sukaupti vertingą patirtį, kuri padės ūkiškai ir greitai spręsti Biržų rajono problemas.

„Šiandien turiu pripažinti, kad sprendimas tapti Seimo nariu buvo klaida, kadangi vienas nepriklausomas parlamentaras mažai gali įtakoti valdančiųjų sprendimus. Mūsų parlamentas ir vyriausybė – tai didžiulis derybų stalas, kur daugiau laiko skiriama kompromisams ieškoti nei problemoms spręsti. Juk partijų interesai stovi aukščiau už gyventojų problemas. Aš pripratęs dirbti ir greitai priimti sprendimus, todėl manau, kad galiu būti naudingas gimtajam rajonui. Juk savivaldybėse ūkinės veiklos daugiau nei politikos. Norisi mažiau kalbėti, o daugiau daryti“ , – sako V. Valkiūnas.

Šiuo metu kartu su įvairių sričių ekspertais bei specialistais V. Valkiūnas rengia Biržų rajono reformų ir vystymo planą, kuris taps kandidato į merus rinkimų programa. „Didelį dėmesį skiriame komunaliniam ūkiui, transportui, turizmo bei gamybos plėtrai, naujų darbo vietų kūrimui. Ketiname parengti konkrečius veiksmus kaip sugrąžinti buvusius biržiečius iš Airijos, Didžiosios Britanijos bei Norvegijos. Žmonėms reikia ne pažadų, o tikslių pasiūlymų. Tada jie grįš į gimtinę“, – įsitikinęs V. Valkiūnas.

Taip pat rinkimams į rajono tarybą V. Valkiūnas ketina suburti bendraminčius į bendrą sąrašą „Už permainas“. „Sieksiu, kad mūsų sąraše būtų kiekvieno Biržų rajono miestelio gyventojas. Tokiu būdu užtikrinsime, kad taryboje būtų tinkamai atstovaujamas kiekvienas rajono kampelis. Permainos ir reformos turi paliesti kiekvieną rajono gyventoją. Svarbu, kad žmonės patikėtų, jog situacija gali pasikeisti. Tada bendromis jėgomis pavyks įgyvendinti visus planus “, – sako V.Valkiūnas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!