- Reklama -

Darbo partija bandė atsikratyti teismo paskirtais valstybės gynėjais, kad galėtų toliau vilkinti vadinamosios "juodosios buhalterijos" bylos nagrinėjimą, tačiau nepavyko: Apeliacinis Teismas DP narių skundą atmetė. Nuotraukoje - Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas V.Gapšys, kuris yra kaltinamasis DP byloje. KK nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė Vytauto Gapšio, Vitalijos Vonžutaitės gynėjų ir juridinio asmens Darbo partijos atstovo skundus dėl valstybės gynėjų jiems paskyrimo vadinamojoje Darbo partijos byloje.

Apeliacinės instancijos teismas konstatavo, kad valstybės gynėjų kaltinamiesiems paskyrimas neužkerta kelio teismo procese dalyvauti ir jų pačių pasirinktiems advokatams ar atstovams, tačiau tuo pačiu užtikrins nekliudomą, sąžiningą ir greitą baudžiamąjį procesą tais atvejais, kai kaltinamųjų pasirinkti gynėjai nedalyvaus posėdžiuose arba su jais galimai bus nutraukiamos sutartys.

Vilniaus apygardos teismas, paskirdamas valstybės gynėjus, nurodė, kad kaltinamųjų teisė pasirinkti gynėjus nėra absoliuti, jeigu reikalinga užtikrinti netrukdomą teismo procesą.

Apeliacinis Teismas primena, kad 2012 m. vasario 20 d. nutartimi vadinamąją Darbo partijos bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas paskyrė valstybės gynėjus kaltinamiesiems V. Uspaskichui, V. Vonžutaitei, V. Gapšiui, M. Liutkevičienei ir juridiniam asmeniui Darbo partijai. Teismas savo sprendimą motyvavo tuo, kad kaltinamųjų gynėjų kaita, sutarčių su jais nutraukimas, naujų gynėjų susipažinimas su byla, neatvykimai į posėdžius trukdo pradėti įrodymų tyrimą ir užtikrinti, kad byla būtų nagrinėjama per kuo trumpiausią laiką.

Visi vasario 20 d. nutartį skundę asmenys prašė ją panaikinti, teigdami, esą ji yra neteisėta ir nepagrįsta. Prokuroras Lietuvos apeliacinio teismo prašė skundus dėl valstybės gynėjų atmesti.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!