- Reklama -

Begrauždama Prezidentės reitingus Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė gali prisigraužti ir prie pirmalaikių Seimo rinkimų. KK nuotr.

Seimo opozicijai prabilus apie interpeliaciją Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei, faktinis Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskich TV3 laidoje „Dienos komentaras“ pareiškė, kad jeigu socialdemokratai palaikytų interpeliaciją L.Graužinienei, tai koalicija sugriūtų vienareikšmiškai. Pasak V.Uspaskicho, tokiu atveju socialdemokratai turėtų sudaryti koaliciją su konservatoriais.

Tačiau Viktoras Uspaskich, kalbėdamas TV3 laidoje „Dienos komentaras“, nepaminėjo ir kito varianto: kad socialdemokratams nusprendus po Naujųjų metų palaikyti šiuo metu Seimo kuluaruose opozicijos aptarinėjamą L.Graužinienės išvertimą iš Seimo pirmininko posto ir dėl to Darbo partijai pasitraukus iš valdančiosios koalicijos bei ją sugriovus, kitąmet būtų skelbiami pirmalaikiai Seimo rinkimai.

„Karšto komentaro“ duomenimis, toks variantas tinka TS-LKD partijai, o taip pat yra svarstomas ir Socialdemokratų partijoje.

Šaltinių duomenimis, pirmalaikių Seimo rinkimų atveju socialdemokratai tikisi gauti mažiausiai 10 Seimo mandatų daugiau, negu turi dabar, ir prognozuoja, kad kitame Seime neliktų „Drąsos kelio“ bei Lietuvos Lenkų rinkimų akcijos frakcijų.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!