- Reklama -

Valdantieji: Konstitucija bei kiti teisės aktai niekam nesuteikia įgalinimų, taip pat ir Prezidentei, nepaisyti politikų bei valstybės tarnautojų nekaltumo prezumpcijos, vienašališkai nustatyti reikalavimus, kurių nėra teisės aktuoses. KK nuotr.

Valdančiosios koalicijos partijų taryba reiškia susirūpinimą, jog pastaruoju metu Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė skelbia tendencingus pareiškimus, kurių teiginiai prieštarauja parlamentinės demokratijos principams bei galimai pažeidžia Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintą valdžių atskyrimo principą.

Lietuvos Konstitucija bei kiti teisės aktai niekam nesuteikia įgalinimų, taip pat ir Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei, nepaisyti politikų bei valstybės tarnautojų nekaltumo prezumpcijos, vienašališkai nustatyti reikalavimus, kurių nėra teisės aktuose, nepaisyti aukštų moralės ir nepriekaištingos reputacijos kriterijų, taikant dvigubus standartus atskiroms institucijoms.

Valstybės vadovo pareiga yra ne politikuoti, reiškiant asmeninį palankumą vienai ar kitai politinei partijai, o skatinti dialogą tarp pozicijoje ir opozicijoje dirbančių partijų bei telkti visas jėgas svarbiausių valstybės tikslų įgyvendinimui.

Respublikos Prezidentas privalo būti ištikimas Konstitucijai, sąžiningai eiti savo pareigas ir būti visiems lygiai teisingas.

Valdančioji koalicija atmeta Prezidentės išsakytus grasinimus bei atsiriboja nuo bet kokių svarstymų taip vadinamojo „juodojo sąrašo“ ar „kriminalinės daugumos“ kontekste ir sieks teisinėmis priemonėmis ištirti bei įvertinti veiklą asmenų, susijusių su šios, nieko bendro su tikrove neturinčios  informacijos skleidimu.

Valdančioji koalicija Seime ir jos suformuota Vyriausybė siekia sutelktai, skaidriai ir efektyviai įgyvendinti programą, kurios pagrindinis tikslas – Lietuvos saugumas, žmonių gerovė ir nuosekli politinė, ekonominė, socialinė bei kultūrinė valstybės raida.

Lietuvos socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius

Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas

Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemar Tomaševski

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!