- Reklama -
Seimo narys Mečislovas Zasčiurinskas (Seimo archyvo nuotr.)

Prezidentei pareikalavus galu gale pateikti visą išbaigtą SODROS pertvarkos paketą, Vyriausybės atstovai vėl “sučiulbo” – socialinio draudimo sistemą reikia sugriauti iki pamatų ir ant jų pastatyti “naują pasaulį”. Kaip tokie valdančiųjų režimo genialūs sprendimai įtakos mažiausias Europos Sąjungoje pensijas gaunančių Lietuvos senjorų gerovę? Ar taps Lietuvos pensininkas laimingesnis? Ar vis dar toliau tęsiant “sunkmetį” galima būtų tikėtis šių garbingų Lietuvos piliečių gyvenimo kokybės gerinimo? Jei net 2006-2008 m., Lietuvos ekonomikos augimo periodu (konservatoriams aktyviai remiant valdžią), pensijoms mokėti suformuotos lėšos ne visos atiteko Lietuvos senjorams.

Kiekvienais metais Seimas priima ateinančių metų SODROS biudžeto rodiklių patvirtinimo įstatymą. Pagal jį surinktos pensijų socialiniam draudimui lėšos turėtų būti panaudotos pensijų mokėjimui bei jų didinimui. Ar taip ir buvo? 2006 m. pensininkams nebuvo išmokėta apie 900 mln. litų pensijų socialiniam draudimui surinktų lėšų, 2007 m. pensininkai neteko dar apie 1 milijardą litų, o 2008 m. iš surinktų lėšų pensijoms, neišmokėta apie 600 mln. litų.

Taigi, valstybinio socialinio draudimo sistema surenka pakankamai lėšų, tik valdžios jų neatiduoda pensininkams. Lėšos išvaistomos kitoms “veikloms” finansuoti. Taip metai iš metų tokia “skola” (šiandien taip įvardinama SODROS deficitas) auga. Tada gimsta naujasis “gelbėtojas” – valdančiųjų režimo siūloma SODROS “reforma” ir jos kūdikis – privatūs pensiniai fondai", – teigia Seimo narys Mečislovas Zasčiurinskas.

KK inf.

2010-09-08

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!