- Reklama -
Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas R.Paksas

Partija Tvarka ir teisingumas, vertindama valstybės institucijų ir jų aukščiausių pareigūnų nesusikalbėjimą dėl tolesnio Lietuvos karių dalyvavimo misijose Irake, laikėsi ir laikosi nuostatos, kad šalies valdžios pareigūnai pirmiausia turi atstovauti Lietuvos piliečių, o ne užsienio valstybių interesams. Tokio atstovavimo šiandien pasigendama įvairiose valdžioje esančių pareigūnų veiklos srityse.

Pripažindama, kad Lietuvos valstybei svarbu laikytis tarptautinių įsipareigojimų kitų valstybių atžvilgiu, partija Tvarka ir teisingumas sako, kad gerokai svarbiau yra rūpintis savo valstybės nacionaliniais interesais. Lietuva, dalyvaudama šioje operacijoje užtikrino politinę paramą savo Vakarų partneriams, įgavo užsienio šalių pasitikėjimą ir atliko savo, kaip patikimos NATO šalies vaidmenį. Be to, vis daugiau Europos valstybių, įskaitant ir mūsų kaimynines valstybes, rengiasi atitraukti iš ten savo karines pajėgas.

Partija Tvarka ir teisingumas jau anksčiau pasisakė, kad taikos palaikymo misijos Irake, kuriose dalyvauja Lietuvos kariškiai, būtų baigtos. Tokią savo poziciją mes išsakome ir šiandien – pašalinus iš valdžios diktatorišką Sadamo Huseino režimą Irake, tarptautinė bendruomenė, tarp jų ir Lietuva, turėtų išvesti savo šalių kariuomenes ir leisti Irako valstybės piliečiams kurti savo ateitį patiems.

Partijos Tvarka ir teisingumas inf.

2008-05-13

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!