- Reklama -
Valentinas Mazuronis

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas, Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis kreipėsi į Seimo operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininką Aleksandrą Sacharuką, reikalaudamas nedelsiant sušaukti šios komisijos posėdį.

Tai politikas padarė, reaguodamas į viešai politologo Kęstučio Girniaus išsakytas pastabas apie Valstybės saugumo departamento veikos metodus, kuriais gali būti siekiama riboti žiniasklaidos, politikų ir visų šalies piliečių žodžio ir teisėtų saviraiškos veiksmų laisvę.

Į komisijos posėdį, pasak V. Mazuronio, turėtų būti kviečiamas ir apie tai viešai prabilęs politologas, ir Valstybės saugumo departamento vadovas Povilas Malakauskas. „Jeigu tai, ką viešai kalba politologas, yra tiesa, tai reiškia viena – Valstybės saugumo departamentas kišasi į politiką ir po parlamentinio VSD tyrimo niekas iš esmės nepasikeitė“, – sakė politikas.

Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūno teigimu, naujas signalas apie įsisenėjusias VSD problemas yra pakankamas pagrindas naujajam Seimui nedelsiant reaguoti į tokią situaciją. „Manau, kad šiandien valdančiojoje koalicijoje esantys konservatoriai galėtų prisiminti savo prašymą dėl VSD parlamentinio tyrimo metų prašytų, bet Seimui taip ir nepateiktų pažymų. Turint omenyje ir naujus signalus apie galimus neteisėtus VSD pareigūnų veiksmus prieš šalies piliečius, būtent dabar yra laikas pradėti vykdyti tinkamą šios ir kitų institucijų parlamentinę kontrolę“, – sakė V. Mazuronis.

KK inf.

2008-11-26

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!