- Reklama -

Šiais metais premija skirta Ignalinos kultūros ir sporto centro vokaliniam ansambliui „Iš širdies“ (vadovė Loreta Kuksėnienė)
Šiais metais premija skirta Ignalinos kultūros ir sporto centro vokaliniam ansambliui „Iš širdies“ (vadovė Loreta Kuksėnienė)
Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ignaliniečiams dovanotas puikus nuotaikingas koncertas.
Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ignaliniečiams dovanotas puikus nuotaikingas koncertas.

Lietuvos valstybės atkūrimo diena – džiaugsminga ir viltinga šventė, skatinanti patriotinius jausmus ir mokanti branginti svarbiausias žmogaus ir tautos vertybę – laisvę. Ši diena buria žmones, bendruomenes ir kviečia pajusti, kad Lietuva – tai mes visi.

Vasario 16 dieną šventė Ignalinos kultūros ir sporto centre tradiciškai pradėta Lietuvos valstybės himnu bei mero Henriko Šiaudinio sveikinimu. „Šiandien turime didžiuotis tautos didžiavyriais, kurie vedami patriarcho Jono Basanavičiaus, drąsiai ir ryžtingai atkūrė Lietuvos valstybę.“,- sakė meras ir dėkojo ignaliniečiams už  gražius darbus, palaikymą, linkėjo gražios šventės, sėkmės kasdienėje veikloje ir santarvės šeimose.

Kasmet, vienos iš valstybinių švenčių proga, už nuopelnus krašto kultūrai iškilmingai įteikiama savivaldybės įsteigta Miko ir Kipro Petrauskų premija. Šiais metais premija skirta Ignalinos kultūros ir sporto centro vokaliniam ansambliui „Iš širdies“ (vadovė Loreta Kuksėnienė). Jam dėkota už profesionaliosios muzikos sklaidą, aktyvią 10-ties metų koncertinę veiklą ir Ignalinos krašto reprezentavimą.

Premiją iš mero rankų priėmusi ansamblio vadovė dėkojo už tokį garbingą įvertinimą ir žiūrovų meilę bei sakė, kad ji ir ansamblio nariai niekada negalvojo apie apdovanojimus – tiesiog dainavo jiems labiausiai patinkančias dainas ir visada geriausiai jautėsi koncertuodami Ignalinoje.

Ansamblio atliekamas repertuaras labai įvairus: tai ir senoji estrada, ir šiuolaikinių kompozitorių gerai žinomi kūriniai, liaudies dainos ir klasikinė muzika, kūriniai atliekami „a cappella“ bei pritariant įvairiam akompanimentui. Kolektyvo nariai dirba netausodami savo laisvalaikio. Visuomet stengiasi tobulėti, konsultuojasi su dėstytoja Egle Juozapaitiene.

Vokalinis ansamblis šiuo metu gerai žinomas ignaliniečiams, jis puikiai pasirodo įvairiuose respublikiniuose festivaliuose ir šventėse. Vadovė Loreta Kuksėnienė visus pakvietė į gegužės mėnesį Ignalinos kultūros centre vyksiantį respublikinį vokalinių ansamblių festivalį, skirtą kolektyvo sukakčiai ir Ignalinos miesto jubiliejui. Po iškilmingos apdovanojimų dalies ansamblis „Iš širdies“ atliko vieną savo dainų.

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ignaliniečiams dovanotas puikus nuotaikingas koncertas. Kultūros centro scenoje tiesiog spindėjo ir muzikoje maudėsi žinoma Lietuvos atlikėja Asta Pilypaitė ir choras „Dežavu“. Šis televizijos projektui „Chorų karai“ suburtas Alytaus choras 2014 metais buvo išrinktas geriausiu Lietuvos miestų choru. Ignaliniečiai buvo sužavėti puikiais balsais, muzika, suderintais šokių judesiais ir energija, kurią spinduliavo atlikėjai. Koncerto pabaigoje visi plojo stovėdami ir kartu su choru atliko pakartotą dainą.

Parengė Lina Kovalevskienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!