- Reklama -
Anot šaltinių iš Darbo partijos, Viktoras Uspaskich turi vilčių sugrįžti į partijos pirmininkus. KK nuotr.
Anot partiečių, Viktoras Uspaskichas iš Darbo partijos išėjo, bet dar neišėjo.  KK nuotr.

„Viktoras Uspaskichas tik viešai kalba, kad pasitraukė iš politikos, tačiau partija iki šiol vis dar buvo jo marionete – jis, būdamas šešėlyje, ir toliau tampė virvutes“, – „Karštam komentarui“ sakė šaltiniai iš Darbo partijos.
Anot šaltinių, pakvietęs į Darbo partijos pirmininkus europarlamentarą Valentiną Mazuronį, V.Uspaskichas jį apstatė savo pavaduotojais.
„Mazuronis net pajudėti negalėjo, nes visi pavaduotojai buvo „paskirti“ Uspaskicho – Mazuroniui nebuvo leista turėti savo komandos. Dar daugiau, visa rinkimų strategija susivedė į tai, kad Darbo partija pralaimėtų Seimo rinkimus. Ir dabar jau Viktoras gali pasirodyti kaip gelbėtojas – ateiti gelbėti partijos“, – sakė šaltiniai.
Jų teigimu, visus Viktoro Uspaskicho planus ir toliau iš užkulisių vadovauti partijai – tampyti virvutes, sugadino Darbo partijos pirmininko rinkimai.
Živilė Pinskuvienė - naujoji DP pirmininkė. KK nuotr.„Visi skyriai ir kandidatai į partijos pirmininkus žinojo, kad R.Janicko kandidatūrą remia Viktoras ir kad kandidatuoti į pirmininkus ir sudaryti konkurenciją R.Janickui – tai sudaryti konkurenciją pačiam Viktorui Uspaskichui. Būtent todėl visi kiti kandidatai savo kandidatūras atsiėmė.
Buvo manoma, kad ir Živilė Pinskuvienė nekonkuruos su „Viktoru Uspaskichu“, ir kad Darbo partijos pirmininkas bus renkamas iš vieno kandidato – Ukmergės rajono mero Rolando Janicko. Tačiau Živilė Pinskuvienė nusprendė surizikuoti – demokratija yra demokratija, todėl tegul partija renkasi nors iš dviejų kandidatų. Ir… daug kam labai netikėtai laimėjo Pinskuvienė.

O tai jau buvo smūgis Uspaskichui, nes Živilė Pinskuvienė dar prieš rinkimus pareiškė, kad, kol vyksta teisiniai procesai, Vytautas Gapšys turi sustabdyti narystę partijoje. O būtent Vytautą Gapšį Viktoras Uspaskichas ir bruko į pavaduotojus“, – apie Darbo partijos viduje vykstančias peripetijas pasakojo šaltiniai. 

Anot jų, laimėjus „ne tam kandidatui“, Darbo partijos viduje prasidėjo nešvarūs žaidimai.
„Pirmiausia, Darbo partijos būstinė, kur dirba Uspaskichui ištikimi žmonės, pratempė laiką pateikti suvažiavimo dokumentus Teisingumo ministerijai, kad ši patvirtintų naują partijos pirmininkę.
Antra, gruodžio 30 d. – Aukščiausiojo Teismo nuosprendis Viktoro Uspaskicho ir Vytauto Gapšio „juodosios buhalterijos“ byloje. Jei Aukščiausiasis Teismas paliks galioti Apeliacinio Teismo nuosprendį, Uspaskichas gali sugrįžti vadovauti partijai.
Būtent dėl to ir buvo tempiama pateikti dokumentus Teisingumo ministerijai bei ieškoma „kabliukų“, kaip neįregistruoti Ž.Pinskuvienės Darbo partijos pirmininke – kad būtų anuliuoti Darbo partijos suvažiavimo rezultatai, kad būtų šaukiamas naujas suvažiavimas ir kad Darbo partijos pirmininku būtų išrinktas Viktoras Uspaskichas, arba blogiausiu atveju – jo statytinis.
Dabar prieš Ž.Pinskuvienę sukilę visi Uspaskicho ištikimieji, nes jie žino – kai tik Teisingumo ministerija patvirtins ją partijos pirmininke, nė vieno jų Darbo partijos atsakinguose postuose neliks. Todėl ir sieks anuliuoti partijos pirmininko rinkimų rezultatus“, – teigė šaltiniai.
Teisingumo ministerijos atstovas spaudai patvirtino, kad Darbo partija dokumentus dėl naujo partijos pirmininko patvirtinimo pateikė tik prieš Kalėdas. Savo atsakymą Teisingumo ministerija žada pateikti kitą savaitę.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!