- Reklama -

Vilniaus vicemeras R.Adomavičius įtariamas kyšio paėmimu. KK nuotr.

2012 m. rugsėjo 27 d. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 225 (kyšininkavimas) ir 226 (prekyba poveikiu) straipsniuose.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus duomenų, kad Vilniaus miesto vicemeras R. Adomavičius priėmė didesnės nei 250 MGL vertės kyšį. Turimais duomenimis, kyšis buvo priimtas pažadant paveikti vienos Vilniaus miesto savivaldybės įmonės darbuotojus, kad šie priimtų palankų sprendimą organizuojamame 8 milijonų litų vertės darbų pirkimo viešajame konkurse.

STT atkreipia dėmesį, kad nuo 2011 m. liepos 5 d., pakeitus Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso nuostatas, buvo iš esmės pakeistas 226 straipsnis, kuris iš „Tarpininko kyšininkavimas“ pervadintas į „Prekyba poveikiu“. Minėtame straipsnyje numatyta nusikalstama veika, t. y. didesnio nei 250 MGL vertės kyšio priėmimas už pažadą pasinaudojant įtaka paveikti instituciją, įstaigą, organizaciją, valstybės tarnautoją ar jam prilygintą asmenį, yra laikoma sunkiu nusikaltimu, už kurį įstatymas numato bausmę – laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!