- Reklama -
Algirdas Paleckis. KK nuotr.

Gegužės 24 d. įsteigtos partijos „Frontas“ lyderis Algirdas Paleckis rudenį vyksiančiuose rinkimuose Seimo nario mandato sieks Visagine. Kandidatu į Seimo rinkimus Visagino – Zarasų vienmandatėje apygardoje A.Paleckį iškėlė partijos Visagino skyrius.

Vilnietis politikas tokį sprendimą sako priėmęs „dėl valdžios bejėgiškumo sprendžiant Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo klausymą“.

„Sutikau, nes Visaginas šiuo metu yra pats jautriausias Lietuvos miestas. Jeigu derybos su Europos Sąjunga dėl IAE pasibaigs neigiamai, šis miestas patirs didžiausią smūgį“, sakė A. Paleckis. “Visagino žmonės manimi pasitiki. Tą jie patys man sakė, ir matau, kad reikia permainų, realių permainų”.

“Kad ir kokia linkme ši vyriausybė dirbs, vistiek IAE likimą spręs kita valdžią. Jeigu būsiu išrinktas šioje vienmandatėje, turėsiu tvirtą moralinį pagrindą atstovauti Visagino rajono žmonių nuomonę.

“FRONTO” partija taip pat pasisako už IAE darbo pratęsimą. Lietuvos ekonomika nėra tokia tvirta, kad galėtų atlaikyti Rusijos spaudimą energetikos srityje. Dabartinė valdžia susipyko visose srityse su Rusija, kuriose tik galėjo. Tai blogai, reikia atnaujinti dialogą tarp Rusijos ir Lietuvos, jeigu norime gyventi ne prie žvakių šviesos.

Kadangi dabar esu Briuselyje, susitiksiu su Europos komisarės Dalios Grybauskaitės biuro vadove, kur aptarsime situaciją dėl IAE. Žinau, kad Gediminas Kirkilas vyks IAE klausimo aptarti tik rugsėjo mėnesį, vertinu tai kaip labai pavėluotą žingsnį. Todėl reikia imtis iniciatyvos ir perimti derybas iš vyriausybės. Lietuvai reikia rezultatų, o ne tuščių kalbų”, kalbėjo Algirdas Paleckis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!