- Reklama -

Vytautas Gapšys. KK nuotr.

Trečiadienį Lietuvos Vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) galutiniu ir neskundžiamus sprendimu pripažino, kad Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) skundas dėl Darbo partijos dotacijos yra nepagrįstas ir panaikino 2014 m. kovo 12 d. Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą, kuriuo Darbo partijai skirta 513 004 tūkst. eurų (1 771 303 Lt) dotacija buvo pripažinta neteisėta.

Anot Darbo partijos pirmininko pavaduotojo, Seimo nario Vytauto Gapšio, tokio sprendimo partija tikėjosi, mat jokių objektyvių priežasčių abejoti dotacijos teisėtumu nebuvo.

„Iš esmės visą šitą bylą aš vadinčiau teisiniu nesusipratimu kurį inicijavo TS-LKD. Būdami mūsų politiniai oponentai, jie inicijavo bylinėjimąsi dėl Darbo partijos dotacijos po partijos reorganizavimo, nors patys praėjo reorganizacijos procesą po susijungimo su kita partija 2008 m. ir gavo dotaciją iš valstybės. Galbūt taip jie siekė dotacijos perskirstymo ir savo biudžeto padidinimo? Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) iš pat pradžių palaikė Darbo partijos poziciją, todėl šios dienos teismo sprendimas buvo prognozuotas ir logiškas“, — sakė V. Gapšys.

Pasak politiko, dėl tokio neatsakingo konservatorių elgesio bylos nagrinėjimui buvo išleista nemažai valstybės lėšų, o Darbo partija svarstys galimybę prisiteisti iš TS-LKD bylinėjimosi išlaidas.

VRK dotacija Darbo partijai buvo skirta 2013 m. rugsėjo 9 d., jos skyrimo teisėtumu suabejojo Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija, apskundusi VRK sprendimą, po beveik pusantrų metų bylinėjimosi, šiandien LVAT priėmė sprendimą TS-LKD skundą atmesti. Šios dienos LVAT sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!