- Reklama -
K.Pūko vietą Seime užims Ona Valiukevičiūtė. KK nuotr.
K.Pūko vietą Seime užims Ona Valiukevičiūtė. KK nuotr.

Šiandien Vyriausioji rinkimų komisija, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Konstitucijos 63 straipsniu, Lietuvos Respublikos Seimo statuto 243 straipsniu, Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų įstatymo 97 straipsniu ir Lietuvos Respublikos Seimo 2018 m. sausio 12 d. nutarimu Nr. XIII-988 „Dėl Kęstučio Pūko atsistatydinimo ir Lietuvos Respublikos Seimo nario pareigų ir apkaltos proceso Lietuvos Respublikos Seime nutraukimo”, kuriuo buvo patenkintas Seimo nario Kęstučio Pūko atsistatydinimo iš Seimo nario pareigų ir Seimo nario mandato atsisakymo pareiškimas, t. y. nutraukti Seimo nario Kęstučio Pūko įgaliojimai, ir kuriuo buvo nutrauktas Seimo nario apkaltos procesas, nusprendė:

1. Kęstučiui Pūkui išduotą Seimo nario pažymėjimą pripažinti negaliojančiu nuo Lietuvos Respublikos Seimo 2018 m. sausio 12 d. nutarimo Nr. XIII-988 „Dėl Kęstučio Pūko atsistatydinimo ir Lietuvos Respublikos Seimo nario pareigų ir apkaltos proceso Lietuvos Respublikos Seime nutraukimo” įsigaliojimo dienos.

2. Pripažinti, kad nuo 2018 m. sausio 13 d. atsirado laisva Seimo nario vieta.

3. Pripažinti, kad Seimo nariu tampa Partijos Tvarka ir teisingumas kandidatų sąrašo, pagal kurį buvo išrinktas buvęs Seimo narys, pirmasis Seimo nario mandato negavęs kandidatas – Ona Valiukevičiūtė.
Onai Valiukevičiūtei Seimo nario pažymėjimas bus įteikiamas 2018 m. sausio 24 d.

VRK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!