- Reklama -

Seimo narys Ž.Šilgalis. KK nuotr.

Seimo narys Žilvinas Šilgalis užregistravo Kūno kultūros ir sporto rėmimo įstatymo pataisą, kurią priėmus, įplaukos, gautos iš akcizo už alkoholinius gėrimus ir apdorotą tabaką bei skirtos sporto programų finansavimui, padidėtų nuo 1 iki 3 proc.

Atsižvelgiant į tai, jog analogiškame Kultūros rėmimo fondo įstatymo projekte siūloma Kultūros rėmimo fondo lėšų gaunamą procentą iš akcizo pajamų, gautų už parduotus alkoholinius gėrimus ir apdorotą tabaką, padidinti iki 3 procentų, tikslinga padidinti ir Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo procentą, gaunamą iš minėto akcizo pajamų. Pastebėtina, jog šiandieninėje Lietuvoje, ypač didžiuosiuose miestuose, kūno kultūra ir sportas yra svarbūs besiformuojant sportiškai ir veikliai visuomenei: vyksta vis daugiau ne tik savivaldybių, tačiau ir pačių gyventojų bendruomenių organizuojamų sportinių renginių, skirtų didinti susidomėjimą sportu bei sveiku gyvenimo būdu.

Pasak Seimo nario Ž. Šilgalio, tiek kultūros rėmimo fondas, tiek kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas buvo įsteigti tais pačiais tikslais, taip pat šių fondų finansavimo šaltinių dydžiai iki šiol buvo vienodi. „Tik kultūros rėmimo fondo finansavimo šaltinio padidinimas supriešintų dvi visuomenei itin svarbias ir didelę įtaką valstybės įvaizdžiui, jos gerovei turinčias sritis – kultūrą ir sportą. Reikia pagirti Kultūros ministerijos, kultūros bendruomenės pastangas, kad tokie pakeitimai pasiekti Kultūros rėmimo fondo įstatyme, bet tuo pačiu kyla klausimas, ką veikia sportą kuruojanti Vidaus reikalų ministerija? Kodėl susitelkę kultūrininkai sugeba pasiekti tikslų, o gerokai susiskaldžiusi sporto bendruomenė tyli ir net nereaguoja į tai, į ką, mano nuomone, būtina reaguoti, kad neatsiliktum nuo „nuvažiuojančio traukinio“. Tikiuosi, jog pradėdami keisti požiūrį į kultūrą Seimo nariai nepamirš ir sporto“, – teigia pataisą parengęs Seimo narys Ž. Šilgalis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!