- Reklama -
Opozicinė LLS pažėrė R.Šimašiui kaltinimų dėl grėsmingai auginamos Vilniaus skolos. KK nuotr.
Opozicinė LLS pažėrė R.Šimašiui kaltinimų dėl grėsmingai auginamos Vilniaus skolos. KK nuotr.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius grėsmingai augina miesto skolą, nors kai tik buvo išrinktas meru žadėjo, kad pirmiausias jo darbas bus ją suvaldyti.

“R. Šimašius per savo kadenciją jau pagarsėjo kaip meras, kurio valdymo metu miesto skola stebuklingai mažėja didėdama.   Miesto biudžetas šiais metais yra didesnis net 38,5 mln. eurų nei buvo 2015 metais, tačiau šiandien Tarybos posėdyje teikiamas klausimas dėl papildomo 50 mln. eurų paskolos ėmimo iš EIB banko 10 metų laikotarpiui. EIB paskolos sąlygos – tik 12 mln. eurų iš 50 mln. eurų galima skirti senų paskolų refinansavimui, tačiau tai bendros skolos nemažina. Paskola turi būti panaudota per 3 metus finansuojant naujus investicinius projektus.

Todėl kyla natūralus klausimas – jeigu miesto biudžetas didesnis, numatyta viršplaninių pajamų, mieste jokie stambūs projektai nevykdomi, skolinamasi papildomai, o skola nemažėja – tai kur R. Šimašius deda tuos pinigus?”, – stebėjosi opozicinės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos seniūnas Žilvinas Šilgalis.

Kaip žinia, dar šių metų birželį Vilniaus miesto taryba nusprendė papildomai skolintis 27 milijonus eurų. Pasiskolinus papildomai dar 50 mln. eurų, šiais metais miestas bus pasiskolinęs jau 88,5 mln. eurų.

“Duomenys apie Vilniaus skolą visuomenei pateikiami taip, kaip Savivaldybei palankiau ją komentuoti. Tačiau faktas yra toks, kad nuo 2015 m. balandžio mėnesio iki 2016 m. rugsėjo Vilniaus miesto pradelstos skolos ir bendras įsiskolinimas padidės apie 95 mln. eurų (328 mln. Lt.). Per vienerius R. Šimašiaus kadencijos metus sostinės skola padidės tiek, kiek didėjo per ketverius buvusio mero kadencijos metus, nors realių darbų matome mažai”, – sakė Ž. Šilgalis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!