- Reklama -

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas R.Paksas. KK nuotr.

Europos Parlamento narys, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas sako, kad Lietuva vis labiau tolsta nuo energetinės nepriklausomybės.

„Nepaisant įvairių valdžioje esančių politikų patikinimų, Lietuva vis labiau tolsta nuo savo energetinės nepriklausomybės galimybių. Daroma viskas, kad šalis kuo ilgiau, o gal net ir visą laiką priklausytų nuo vieno dujų vamzdžio ir vieno elektros laido“, – po susitikimo su šalies energetikų senjorų klubo nariais sakė politikas.

R. Pakso teigimu, pokalbis su Lietuvos energetiką kūrusiais ir ne vienus metus joje dirbusiais žmonėmis tik patvirtino „tvarkiečių“ jau anksčiau išsakytus nuogąstavimus dėl sudėtingos situacijos šalies energetikos ūkyje.

„Toks įspūdis, jog šalies energetikos strategiją iš tiesų formuoja ne Energetikos ministerija, Vyriausybė ar Seimas, bet dujas ir elektrą eksportuojančios užsienio kampanijos ar ją importuojančios bendrovės, kurios veikia šalyje. Atominės elektrinės uždarymo procese Lietuva taip pat tapo užsienyje veikiančių institucijų bei bendrovių įkaite. Naujos atominės elektrinės statybos galimybės, kuo toliau, tuo labiau kelia pakankamai pagrįstas abejones“, – kalbėjo politikas.

R. Pakso teigimu, esant tokiai situacijai, nebereikėtų į nauja atominę žiūrėti tarsi į vienintelį išsigelbėjimą.

„Manau, kad pats laikas lygia greta imtis intensyviai nagrinėti visas galimybes Lietuvai panaudoti alternatyvius energijos šaltinius. Geoterminė, vėjo energija, netgi galimybės išgauti skalūno dujas, jau nekalbant apie hidroenergiją ar elektros gamybą šiluminėse elektrinėse – tai energetinės nepriklausomybės dedamosios, apie kurias privalome galvoti labai rimtai“, – sakė Europos Parlamento narys R. Paksas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!