- Reklama -

Socialinis būstas – išsigelbėjimas tiems Utenos rajono gyventojams, kurie dėl amžiaus, turimos negalios ar finansinių sunkumų negali savimi pasirūpinti ar įsigyti nuosavą būstą. Šiems gyventojams Utenos rajono savivaldybė socialinį būstą nuomoja, vadovaudamasi Utenos rajono savivaldybės būsto ir socialinio būsto nuomos tvarkos aprašu, Utenos rajono savivaldybės tarybos patvirtintu 2022 m. birželį. Aprašas ne tik suteikia gyventojams, turintiems teisę į socialinį būstą, nuomos galimybes, bet ir nustato socialinių būstų nuomos sąlygas ir tvarką.

2023 m. vasario mėnesio duomenimis socialinio būsto Utenos rajone laukia 91 šeima. Pagal LR Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymą, pirmumo teisė teikiama seniausiai socialinio būsto laukiantiems asmenims. Socialiniuose būstuose šiuo metu gyvena 113 (apie 260 asmenų) šeimų.

Per 2018–2021 m. laikotarpį iš viso buvo nupirkta 22 būstai (12 vieno kambario ir 10 dviejų kambarių).

2022 m. iš savivaldybės biudžeto lėšų buvo nupirktas vienas vieno kambario butas, esantis Aušros g., ir vienas dviejų kambarių butas, esantis Vyturių kvartale. Pastarojo dydis – 45,80 kv. m., būsto Aušros gatvėje dydis – 29,34 kv. m.

Nauji socialiniai būstai bus išnuomoti asmenims ir šeimoms, įrašytiems į Asmenų ir šeimų, turinčių teisę į socialinio būsto nuomą, sąrašą, ir siūlomi išsinuomoti laikantis eiliškumo, įvertinus buvimo šiame sąraše laikotarpį ir atsižvelgiant į Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymo 15 straipsnio nuostatas dėl naudingojo ploto ir asmenų skaičiaus šeimoje.

Utenos rajono savivaldybė neperka socialinių būstų avariniuose namuose, bendrabučiuose, namuose be komunalinių patogumų. Ieškomi tokie butai, kad ateinantiems į juos gyventi nereikėtų daryti kapitalinio remonto. Perkami butai – patogūs, tvarkingi, geros būklės. Štai minėti 2022 m. nupirkti du butai yra puikios būklės, juose palikti kai kurie baldai (virtuvės, prieškambario, miegamojo), užuolaidos, kilimai. Butuose švaru, šilta ir jauku. Naujiesiems šeimininkams nebent reikės nusivalyti dulkes, atidaryti langus gaivaus oro srautui ir susidėti daiktus į paliktus baldus. O mėgstantys pasižvalgyti pro langus matys puikius Utenos vaizdus.

Virtuvėje – visa reikalinga buičiai įranga

Utenos rajono savivaldybė siekia nupirkti dar per 10 socialinių būstų, o laukiantiems eilėje socialiniam būstui gauti siūlome pasinaudoti valstybės skiriama kompensacija už būsto nuomą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!