- Reklama -

Audrius Butkevičius demaskavo prokuratūros melą. KK nuotr.

Generalinės prokuratūros melas dėl dingusios V.Petruškevičiaus nufilmuotos Medininkų žudynių vietos vaizdo kasetės – esą šitos vaizdo juostos prokuratūra neturėjo – demaskuotas: būtent pagal šią vaizdo medžiagą prokuratūroje buvo apklausinėjamas buvęs Krašto apsaugos departamento vadovas Audrius Butkevičius.

„Taip, aš mačiau V.Petruškevičiaus filmuotą Medininkų žudynių vietos vaizdo medžiagą ir pagal šią vaizdo juostą daviau parodymus prokuratūroje prokurorui A.Astaškai. Mes kartu su prokuroru Astaška žiūrėjome tą Vytauto Petruškevičiaus filmuotą kasetę“, – „Karštam komentarui“ sakė buvęs KAD vadovas Audrius Butkevičius.

Jo nuomone, ši vaizdo juosta iš prokuratūros dingo dėl to, kad joje nufilmuota tai, kas neturėjo būti nufilmuota.

„Net mano parodymai, kuriuos aš daviau prokurorui A.Astaškai, remiantis šia V.Petruškevičiaus nufilmuota vaizdo juosta, dingo“, – redakcijai sakė A.Butkevičius.

Manoma, kad buvo pradanginti visi įrodymai, galintys patvirtinti V.Petruškevičiaus nufilmuotos Medininkų žudynių vietos vaizdo juostos buvimą Generalinėje prokuratūroje.

Kaip žinia, 2012 m. gruodžio 14 d. Apeliaciniame Teisme paaiškėjo, kad prokuratūros teismui perduota „Petruškevičiaus filmuota Medininkų žudynių vietos vaizdo juosta“ yra visai ne ta. Buvęs Lavoriškių muitinės posto viršininkas V.Petruškevičius teisme paliudijo, kad teismo salėje parodyta vaizdo juosta yra filmuota ne jo. V.Petruškevičius Medininkų žudynių vietą nufilmavo anksti ryte pats pirmas, filmuotos juostos trukmė – apie 40 minučių. Tuo tarpu Apeliaciniame Teisme parodyta vaizdo juosta buvo 9 minučių trukmės, akivaizdus grubus montažas, sumontuotas iš 3 atskirų gabalų, filmavimo pradžia – 8.58 val. Tuo metu V.Petruškevičius jau buvo Muitinės departamente.

Paaiškėjus svarbaus įkalčio dingimo faktui, Generalinė prokuratūra nusprendė laikytis versijos, esą negalima teigti, kad V.Petruškevičiaus filmuota Medininkų žudynių vietos vaizdo juosta dingo iš prokuratūros, nes esą nėra jokio lydraščio, patvirtinančio, kad V.Valickas šią vaizdo juostą perdavė prokuratūrai.

Kaip žinia, Apeliaciniame Teisme V.Petruškevičius paliudijo, kad jo filmuota Medininkų žudynių vietos vaizdo juosta buvo peržiūrėta Muitinės departamente ir tuometinis Muitinės departamento direktorius V.Valickas pasakė perduosiąs ją prokurorui A.Astaškai.

Faktas, kad pagal V.Petruškevičiaus nufilmuotą vaizdo medžiagą buvo apklausinėjamas buvęs KAD vadovas A.Butkevičius (kuris prokurorui A.Astaškai siekė padėti išsiaiškinti Medininkų žudynes pagal V.Petruškevičiaus nufilmuotas įvykio vietos detales – pasalos vietas, paliktas vėžes, kiek žmonių galėjo dalyvauti ir t.t.), rodo, jog V.Petruškevičiaus vaizdo kasetė prokuratūroje buvo. Tai reiškia, kad tuometinis Muitinės vadovas V.Valickas šią vaizdo kasetę, kaip ir kad sakė V.Petruškevičiui, perdavė prokurorui A.Astaškai.

Taigi, kadangi turime liudininko Audriaus Butkevičiaus patvirtinimą, jog V.Petruškevičiaus filmuota Medininkų žudynių vietos vaizdo juosta iš tiesų buvo prokuratūroje, klausimas prokuratūrai: kiek dar ilgai seksite pasakas apie „lydraščius“ ir kada pradėsite ieškoti dingusio svarbaus įkalčio – V.Petruškevičiaus kasetės?

Gal generaliniam prokurorui Dariui Valiui vertėtų liautis pridenginėti savo meluojančius pavaldinius ir pradėti išsamų tyrimą dėl dingusio vieno iš svarbiausių Medininkų žudynių bylos įkalčio?

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!