- Reklama -
A.Valinskas. KK nuotr.

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje V. K., I. J., D. S. ir J. D. buvo kaltinami pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 str. 1 d. – „Dokumento suklastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu”.

2009 m. balandžio 1 d. Lietuvos Respublikos Seime, V. K., I. J., D. S. ir J. D., veikdami kartu, susitarė į remiančių Arūno Valinsko pareiškimą dalyvauti 2009 m. gegužės 17 d. rinkimuose kandidatu į Respublikos Prezidentus rinkėjų parašų rinkimo lapus rašyti išgalvotų asmenų duomenis bei pasirašyti už juos ir šiuos žinomai suklastotus dokumentus pateikti Lietuvos Respublikos vyriausiajai rinkimų komisijai.

Nuteistieji I. J., D. S. ir J. D. teisiamajame posėdyje pripažino į parašų rinkimų lapus įrašę neteisingus rinkėjų duomenis ir pasirašę. Jie paaiškino, kad neteisingus duomenis įrašę tikslingai – anot, jų, jie norėjo, kad lapuose nebūtų „tuščių“ vietų. Nuteistasis V. K. prisipažino iš dalies, bet visų asmenų kaltė buvo įrodyta. Tai patvirtino Lietuvos Teismo ekspertizės centro specialisto išvados.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad nuteistieji padarė nesunkų nusikaltimą, kad nuteistieji veikė tiesiogine tyčia, kad visi nuteistieji teisiami pirmą kartą, charakterizuojami teigiamai, yra susaistyti pozityviais darbiniais ir šeimyniniais ryšiais bei kitas teisiškai reikšmingas aplinkybes.

Teismo vertinimu, nuteistųjų vaidmuo padarant nusikalstamą veiką buvo panašaus pavojingumo (nors V. K. suklastojo tik vieną parašų rinkimo lapą, tačiau jis visus suklastotus parašų lapus perdavė Vyriausiajai rinkimų komisijai, taigi, jo vaidmuo nebuvo mažesnis, nei kitų bendrininkų), todėl visiems nuteistiesiems buvo nustatytas vienodas baudos dydis.

Teismas V. K., I. J., D. S. ir J. D. pripažino kaltais ir nubaudė kiekvieną jų 50 MGL, t.y. 6500 Lt dydžio bauda.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!