- Reklama -
KK nuotr.

Birželio 18 d. Advokatų taryba priėmė sprendimą laikinai iš advokatų tarpo pašalinti advokatus Žilviną Astrauską ir Virginiją Kazlauskienę – kaip skelbta žiniasklaidoje, jie Kauno apygardos teismo 2014 m. gegužės 26 d. nuosprendžiu buvo pripažinti piktnaudžiavę tarnyba. Nusikaltimus laikinai iš sąrašų pašalinti advokatai padarė dar nebūdami Lietuvos advokatūros nariais.

„Advokatas yra svarbi teisingumo sistemos dalis, todėl turime leisti kolegoms netrukdomai ir teisinėmis priemonėmis išsispręsti savo problemas, ir tik susitvarkius imtis klientų atstovavimo ir gynimo“, – sako Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė.

Advokatūros įstatymas numato, kad advokatas Lietuvos advokatūros sprendimu gali būti laikinai išbrauktas iš Lietuvos praktikuojančių advokatų sąrašo, jei jis yra įtariamas ar kaltinamas nusikalstamos veikos padarymu. Šiais atvejais advokatas yra išbraukiamas iš Lietuvos praktikuojančių advokatų sąrašo, kol išnyks šio išbraukimo pagrindą sudariusios aplinkybės.

Kiekvienas toks atvejis individualiai nagrinėjamas Advokatų taryboje, į posėdį kviečiant svarstomus išbraukti asmenis.

Advokatų tarybos sprendimas laikinai išbraukti advokatus iš praktikuojančių advokatų sąrašo gali būti skundžiamas teismui.

Lietuvos advokatūros.inf

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!