- Reklama -

Lietuvių akcija Londone. Arūno Baškio nuotr.
Lietuvių akcija Londone. Arūno Baškio nuotr.
Lietuvių akcija Londone. Arūno Baškio nuotr.
Lietuvių akcija Londone. Arūno Baškio nuotr.
Lietuvių akcija Londone. Arūno Baškio nuotr.
Lietuvių akcija Londone. Arūno Baškio nuotr.
Lietuvių akcija Londone. Arūno Baškio nuotr.

Šeštadienį, balandžio 28 dieną, Londone prie BBC Televizijos centro, vidurdienį, vietos laiku, vyko taiki demonstracija, nukreipta prieš pedofilijos klaną, užgniaužusį Lietuvos teisėtvarką bei teisėsaugą. Į demonstraciją susirinko apie 70 dalyvių.

Nors ir lijo visą laiką, tačiau buvo pakili nuotaika: demonstracijos dalyviai, apsiginklavę skėčiais bei apsiaustais, draugiškai kabino plakatus, pūtė balionus. Kaip visada, jau tradicija tapusios alyvinės spalvos atributika vyravo ir šį kartą.

Demonstracijos, trukusios beveik keturias valandas, metu praeiviams buvo išdalinta 200 vienetų DVD kompaktų, kuriuose įrašyti du vaizdo klipai (su anglų kalbos titrais): kovo 23 dienos mergaitės ėmimas, kuriuo metu buvo panaudotas tiek psichologinis, tiek fizinis smurtas prieš mažametę bei mergaitės atviras pasakojimas tėčiui, ką darydavo “dėdės” su ja. Taip pat du straipsniai anglų kalba: a.a. Drąsiaus ‚Laiškas niekam‘ ir pedofilijos skandalo chronologinė santrauka.

Demonstracijos dalyviai dar kartą išreiškė apmaudą dėl susiklosčiusios situacijos Lietuvoje. Ištrauka iš nuskambėjusios kalbos demonstracijos metu:

‘’Lietuvos Temidės tarnai neįgalūs. Dėja.Susikompromitavusi Generalinė prokuratūra su bevaliu generaliniu prokuroru Valiumi, Policijos departamentas su slaptuoju informatoriumi Žalimu, Vidaus Saugumo departamentas su Aidžiu Mieželiu, tiesa, dabar jį reik vadinti Aidžiu Meželiu, priešaky, susireikšminusi antstolė Vaičekauskienė, arogantiškasis advokatas Černiauskas, biologinė motina, galimai mušama apsauginių, o kur dar šedbarai, šimašiai, žiobienės? Ko gero, šį sąrašą būtų galima tęsti iki ryto, tačiau nešvaistysime mums brangaus laiko.’’

Prakalbus apie žiniasklaidą, dalyvių akyse nusivylimas tik padidėjo, kadangi teko pripažinti, kad esti cenzūra. Kodėl? Kuo toliau, tuo mažiau lieka Media atstovų, kurie sutiktų paviešinti vienokią ar kitokią informaciją apie žmones, girdinčius mergaitės norą gyventi su teta, besirenkančius į piketus, akcijas, mitingus tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Kaip pavyzdį pateikiame organizatorių išsiųstus pranešimus lietuvių žiniasklaidos atstovams Londone apie šią demonstraciją. Spėkite, kiek iš jų patalpino informaciją apie būsimą taikią demontraciją? Lygiai nulis. Kiek iš jų atvyko? Tas pats apskritas nulis.

Visi kartu pasidžiaugėme, kad atsirado nuostabių žmonių, kurie visomis išgalėmis prisidėjo: skrajučių spausdinimu, kompaktų įrašinėjimu, plakatų maketų ruošimu, gamyba bei kitomis priemonėmis.

Londono lietuviai primena, kad bet kuriuo atveju nenuleis rankų ir Olimpinių žaidynių metu imsis visų įmanomų akcijų, kad visiems dalyviams ir svečiams pateiktų kuo platesnę infomaciją apie Lietuvos teisingumo “didvyrius”, sėjančius teisinio nihilizmo sėklas Lietuvoje.

Taip pat, demonstracijos dalyviai kviečia išeivius, gyvenančius įvairiose šalyse, kaupti žinias, jėgas, kad atėjus metui galėtume visa tai panaudoti vardan Lietuvos.

Agnė Gredeckaitė, Londonas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!