- Reklama -

Antstolių rūmai gina drastiškai teismo sprendimo įvykdžiusią antstolę Sonatą Vaicekauskienę. Petro Jonušo nuotr.

Po gegužės 17 d. visą Lietuvą sukrėtusio Kedžių namų šturmo Garliavoje, kuriam vadovavo antstolė Sonata Vaicekauskienė, Antstolių rūmai paskelbė tokį pranešimą: „Gegužės 17-osios rytą Kauno rajone įvykdytas Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas dėl mažametės dukros perdavimo motinai L. S. Procesą organizavusi antstolė Sonata Vaicekauskienė dėkoja policijos pareigūnams ir vaiko teisių apsaugos specialistams už profesionalią pagalbą vykdant teismo sprendimą. Antstolė S. Vaicekauskienė atsakingai pareiškia, kad prievarta prieš mergaitę nebuvo naudojama, todėl viešoje erdvėje skleidžiamas nerimas dėl neleistino elgesio su vaiku neturi pagrindo.“

Ar tai reiškia, kad klykiančios mergaitės išnešimas iš senelių namų nejudančiomis kojomis į priekį, Antstolių rūmų vertinimu, nėra prievarta? – paklausė „Karštas komentaras“ Antstolių rūmų atstovės spaudai Doros Petkauskaitės.

-Aš norėčiau jums pasakyti, kad nesikeičia Antstolių rūmų pozicija šituo klausimu nuo pat pradžios iki dabar, –  kol vykdomoji byla neužbaigta,  Antstolių rūmai savarankiškai nekomentuoja šito proceso. Pasitikime tuo, ką pasakė antstolė, ir tai yra antstolės pozicija. Jinai buvo veiksmo vietoje ir jinai atsakingai gali kalbėti apie tai, kas vyko.

– O dėl antstolės S.Vaicekauskienės veiksmų gegužės 17 d. Garliavoje nėra gauta skundų?

-Dar negaliu pasakyti, dar per mažai laiko praėjo.

-Tai Antstolių rūmai dėl gegužės 17 d. vaiko perdavimo pilnai pasitiki antstole S.Vaicekauskiene – kad prievarta prieš mergaitę neva nebuvo naudojama?

-Kol kas mes neturime pagrindo ja nepasitikėti. Jeigu ateityje bus kažkokių kitų aplinkybių čia… Tiesiog nereikia burti. Aš suprantu jūsų norą išlaužti kritišką sakinį kažkokį, kad Antstolių rūmai nekritiški ar dar kokie nors, tačiau mes negalime komentuoti to, ko patys nesame įvertinę.

-Tačiau kaip Antstolių rūmai vertina situaciją, kad toks drastiškas teismo sprendimo įvykdymas visuomenėje iššaukė neramumus?

-Čia yra jūsų vertinimas. Aš jums dar kartą sakau – aš nesu tas asmuo, kuris vertina, visų pirma, o antra, Antstolių rūmų pozicija – kol procesas nėra pasibaigęs, o jis dar nėra pasibaigęs, vykdomoji byla dar nėra baigta, Antstolių rūmai nevertina ir nekomentuoja. Tai būtų neetiška, neteisėta ir t.t.

-Tai perdavus vaiką motiną, ta vykdomoji byla dar nesibaigė?

-Mano žiniomis, dar yra tam tikri formalumai nebaigti. Kai vykdomoji byla bus baigta, tada atsivers galimybės nuasmenintus duomenis peržiūrėti, vertinti ir komentuoti, jeigu bus poreikis.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!