- Reklama -

Generalinis policijos komisaras S.Skvernelis

Policijos bendruomenę papiktino Policijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Imuniteto valdybos viršininko Donato Malaškevičiaus pasisakymai Žinių radijo laidos „Aktualioji valanda“, vykusios š. m. vasario 12 d., metu, jog „visų lygmenų policijos vadovai šiuo metu ir yra didžiausia policijos bėda.“

Toks Imuniteto valdybos viršininko pareiškimas žemina tuos vadovus, kurie vertina tarnybą policijoje, supranta savo atsakomybę tinkamai organizuoti jiems pavaldžių pareigūnų darbą bei juos kontroliuoti, yra reiklūs sau ir pavaldiniams, teisingi bei supratingi, gerbiami kolegų ir tų pačių pavaldinių. Ir galimai toks vadovas pradėjo tarnybą būtent atsitiktinai, tačiau jo asmeninės ir profesinės savybės leido jam kilti karjeros laiptais.

Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės sąjungos nuomone, iš tiesų dalis policijos įstaigų vadovų galimai nekompetentingi, nepasižymintis vadovauti reikalingomis profesinėmis ar asmeninėmis savybėmis, tačiau tokių vadovų yra mažuma, o apie problemas, susijusias su jų nekompetencija ar piktybiškais, galimai teisės aktus pažeidžiančiais, veiksmais yra informuojami aukštesni arba aukščiausi policijos vadovai.

Vis dėlto, Imuniteto valdybos viršininkui D. Malaškevičiui derėtų atsakingiau rinkti žodžius ir nesidrabstyti nevienareikšmiškai vertintinais pareiškimais, nes vien Imuniteto valdyboje, už kurios veiklą atsakingas pats D. Malaškevičius, dirba keturi viršininkai, vadovaujantys saujelei pavaldinių. Be kita ko, fraze „visų lygmenų policijos vadovai šiuo metu ir yra didžiausia policijos bėda“ buvo mestas akmuo ir į Policijos generalinio komisaro daržą.

Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinė sąjunga

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!