- Reklama -
KK nuotr.
KK nuotr.

Po generalinio prokuroro E. Pašilio pavedimu atlikto patikrinimo, 2016 m. gegužės mėnesį nutrauktas ikiteisminis tyrimas, kurio metu buvo aiškinamasi, kokiomis aplinkybėmis sunkius kūno sužalojimus patyrė mažametis iš Vilkaviškio raj., Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamente priimtas sprendimas šį tyrimą atnaujinti. Prokurorų teigimu, tokiose bylose neturėtų likti jokių abejonių dėl tyrimo išsamumo, objektyvumo bei priimtų sprendimų pagrįstumo, todėl jį atnaujinus bus renkami papildomi duomenys, prašoma specialistų išvadų, atliekami ir kiti tyrimo veiksmai. Organizuoti ir kontroliuoti atnaujintą tyrimą pavesta  Kauno apygardos prokuratūrai.

Ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas 2015 m. gruodžio 29 d., kai mažametį D. S. jo motina ir patėvis atvežė į Vilkaviškio ligoninę komos būsenos. Tyrimo metu gautų duomenų pagrindu tuo metu ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras priėmė sprendimą tyrimą nutraukti nenustačius nusikalstamos veikos požymių.

Generalinio prokuroro šių metų sausio 27 d. pavedimu, šiuo metu taip patvyksta visų šiais ir praėjusiais metais nutrauktų ikiteisminių tyrimų, kurių metu buvo tirtos aplinkybės, susijusios su galimai nuo smurto artimoje aplinkoje nukentėjusiais nepilnamečiais, patikrinimas.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!