- Reklama -
Aukščiausias teismas abejonių, kad Medininkų nusikaltimas neištirtas, neišsklaidė - AT įrodymų nenagrinėja. KK nuotr.
Aukščiausias teismas abejonių, kad Medininkų nusikaltimas neištirtas, neišsklaidė – AT įrodymų nenagrinėja. KK nuotr.

Nors Aukščiausiasis teismas vasario 28 d. ir paliko galioti Apeliacinio teismo nuosprendį Medininkų byloje, kurioje Konstantinas Nikulinas nuteistas iki gyvos galvos, abejonės, jog Medininkų nusikaltimas – neištirtas, taip ir liko neišsklaidytos. Mat Aukščiausiasis teismas įrodymų nenagrinėja, o visi klausimai – būtent dėl įrodymų.
Prokuroras VerseckasPo Aukščiausiojo teismo sprendimo Generalinės prokuratūros prokuroras S.Verseckas džiaugėsi „istorine pergale“ ir „teisingumu“, tuo tarpu advokatasArunas Marcinkevicius 20170228 Arūnas Marcinkevičius per 10 metų sakė taip ir nesulaukęs iš prokuratūros nė vieno konkretaus K.Nikulino dalyvavimo Medininkų žudynėse įrodymo, o ne abstrakcijos, kad „žudė Rygos omonininkų grupė, kurioje buvo ir K.Nikulinas“.
Šis Aukščiausiojo teismo sprendimas Medininkų byloje bus skundžiamas EŽTT.
Tiesa, šiuo savo sprendimu Aukščiausiasis teismas atvėrė Pandoros skrynią: konstatavus, kad už karo nusikaltimus, nusikaltimus žmoniškumui atsako ir eiliniai, vykdę įsakymą, Vilniaus OMON’o byloje bus galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn ne tik Vilniaus OMON’o štabo viršininką V.Razvodovą, bet ir dar 30 Vilniaus omonininkų, kurie jau įsigaliojusiu Apeliacinio teismo sprendimu pripažinti V.Razvodovo bendrininkais, o pats Vilniaus OMON’as – priešiška Lietuvai kovine karine grupuote.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!