- Reklama -
Gabrielius Landsbergis perrinktas  TS-LKD pirmininku. KK nuotr.
TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis. KK nuotr.

Šeštadienį Vilniuje, Compensa koncertų salėje vyks neeilinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Suvažiavimas, kuriame bus priimtos rezoliucijos, apibrėžiančios strateginę TS-LKD valstybinę laikyseną bei įvardinančios svarbiausius darbus, kurių įgyvendinimo – tiek savo jėgomis, tiek ir remiant Vyriausybės inicijuojamas reformas – bus siekiama artimiausiu laikotarpiu. Kaip esminiai darbai įvardinami Nacionalinis susitarimas dėl švietimo, skurdo ir augančios socialinės atskirties įveikimas, valstybinių įmonių reforma siekiant kuo spartesnės Lietuvos narystės EBPO bei kova su korupcija ir neskaidrumu viešajame sektoriuje. Didelis dėmesys bus skiriamas ir Lietuvos geopolitinei bei saugumo situacijai ir priemonėms ją stiprinti – nuo karinių pajėgumų stiprinimo iki aktyvesnės paramos Ukrainai ir būtinybės sustabdyti egzistencinę grėsmę Lietuvai keliančią Astravo AE.
Suvažiavimo metu taip pat vyks svarbiausių partijos valdymo struktūrų – Prezidiumo, Tarybos bei Priežiūros komiteto – narių rinkimai, antrąją kadenciją oficialiai pradės perrinktas partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.
„Suvažiavime ne tik formuosime svarbiausius partijos vidaus organus, bet ir apibrėšime esminius klausimus ir temas, į kurias ateinančius metus koncentruosime savo politinę energiją, žinias ir gebėjimus. Greta mūsų bendruomenei tradiciškai svarbių saugumo, užsienio politikos ir kovos su korupcija temų, daugiau dėmesio esame pasirengę skirti tam, kad Lietuvoje būtų užtikrintas geriausios kokybės švietimas kiekvienam to siekiančiam bei tam, kad valstybė pagaliau įgytų realių instrumentų, padedančių pažeidžiamiausiems mūsų visuomenės nariams ištrūkti iš skurdo rato, jį pakeičiant galimybių ratu”, – teigė G. Landsbergis.
„Matome, kad naujoji Vyriausybė kol kas yra pasimetusi ir nesugeba aiškiai įvardinti savo veiklos prioritetų. Galbūt mūsų apibrėžtos temos padės valdantiesiems nebesiblaškyti ir pagaliau apsispręsti, į kokius pagrindinius darbus šiandien reikia koncentruotis”, – prideda TS-LKD lyderis.
G. Landsbergis taip pat pabrėžia, jog šis Suvažiavimas ypatingas tuo, jog jame simboliškai atverčiamas naujas puslapis partijos istorijoje. Pasak partijos pirmininko, „tai bus naujas mūsų politinės bendruomenės gyvenimo etapas – tęsime atsinaujinimą, tiek asmenybių, tiek ir idėjų bei veikimo būdų prasme, didinsime partijos atvirumą bei pagaliau įtvirtinsime tikrą vienybę. Turime palikti užnugaryje vidinius nesutarimus bei koncentruotis į tai, kas mus vienija – darbas vardan Lietuvos ir jos žmonių gerovės. Esu įsitikinęs, jog tik eidami šiuo keliu – susitelkę ir atsiverdami visuomenei – būsime pasiruošę ateities atsakomybėms ir darbui, kai Lietuva mus pašauks”.
Suvažiavime teikiami ir „Lietuvos ąžuolų“ apdovanojimai, kurių tikslas – prisiminti ir padėkoti mūsų bendruomenės žmonėms, išreikšti pagarbą tiems, kurie neteko savo artimųjų 1991-aisiais metais, kuomet vyko esminė Lietuvos kova dėl išlikimo ir laisvės.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!