- Reklama -

Mergaitė ryt poryt bus iš globėjos perimama prievarta. KK nuotr.

Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas B.Varsackis skubiai išnagrinėjo Neringos Venckienės pareiškimą dėl antstolės S.Vaicekauskienės nušalinimo ir N.Venckienės pareiškimo netenkino. Išnagrinėjus N.Venckienės pareiškimą dėl antstolės nušalinimo, B.Varsackio nutartis elektroniniu paštu skubiai buvo išsiųsta antstolei S.Vaicekauskienei. Tuo tarpu N.Venckienei daugiau nei pusvalandį Kėdainių rajono apylinkės teisme nekėlė telefono ragelio. Galiausiai, pakėlus, N.Venckienė buvo informuota, kad nutartis jau priimta. N.Venckienei net nebuvo suteikta galimybė pareikšti šiam teisėjui nušalinimo.

Antstolė S.Vaicekauskienė bet kurią minutę gali atvykti per prievartą paimti mergaitę į Venckų namus – mat mergaitė pati pas L.Stankūnaitę sugrįžti atsisako.

Situacija tik dar kartą įrodė: teisėjai turi būti renkami

Piliečiai kviečiami aktyviai dalyvauti rengiant referendumą dėl teisėjų  rinkimo.

Piliečių referendumo iniciatyvos teisė įgyvendinama 300 tūkstančių turinčių rinkimų teisę piliečių reikalavimu. Pagal Referendumo įstatymo 10 str. 1 punktą, pirmiausia sudaroma piliečių referendumo iniciatyvinė grupė, kurios uždavinys – paruošti sprendimo tekstą.

Šiuo metu tokiai grupei formuoti priėmė nutarimus visuomeninės organizacijos: Lietuvos Sąjūdis, Lietuvos Žmogaus teisių gynimo asociacija, Lietuvos Žmogaus teisių asociacija, Lietuvos Laisvės kovotojų sąjunga. Minėtos organizacijos delegavo savo atstovus į iniciatyvinę grupę.

Sprendžiant teismų problemą referendumu, apsiriboti vien tarėjų institucijos įteisinimu jau netikslinga, nes atstatyti demokratiją teismuose, o tuo pačiu ir valstybėje, vargu ar pavyktų. Tai būtų galima padaryti tik visuomenei sudarius galimybę išsirinkti Teismą – pasirinkimo galimybė yra gana didelė.

Į Konstitucijos pakeitimą bei papildymą numatoma įtraukti tokias nuostatas: renkami teisėjai, renkami tarėjai, renkamas Aukščiausiasis Teismas, renkamas generalinis prokuroras.

Šiuo metu ruošiamas Konstitucijos pataisų įstatymo projektas. Su paruoštu įstatymo projektu bus supažindinta visuomenė.

Parašų rinkimui reikalinga visuomenės parama. Iniciatyvinės grupės koordinacinė taryba kreipiasi į Lietuvos žmones prašydama registruotis piliečius, sutinkančius rinkti parašus referendumo sušaukimui teismų pertvarkos klausimu. Tik užsiregistravus reikiamam parašų rinkėjų skaičiui (apie 10 tūkstančių) referendumo procedūra bus tęsiama toliau.

REGISTRUOTIS GALIMA: Lietuvos Sąjūdis, tel.8 5 2124881 , mob. 8 689 41957

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!