- Reklama -

Lietuvos bankas. KK nuotr.

Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atlikdami ikiteisminį tyrimą surinko pakankamai duomenų, kurių pagrindu pareikštas įtarimas buvusiam Lietuvos banko Kredito įstaigų priežiūros departamento direktoriui K.Ramonui.

Įtariama, kad K. Ramonas, 2009 m. Lietuvos bankui inspektavus AB banką „Snoras“ ir nustačius trūkumų bei teisės aktų pažeidimų, o inspektavimo komisijai pasiūlius skirti baudą bankui bei sugriežtinti jo veiklai keliamus reikalavimus, pavaldiems pareigūnams nurodė parengti kitą, bankui „Snoras“ palankų sprendimo projektą, kurį pateikė svarstyti Lietuvos banko valdybai.

Taip pat įtariama, kad ir vėliau K.Ramonas tyčia nesiėmė veiksmų banko „Snoras“ inspektavimo ataskaitoje iškeltoms abejonėms pašalinti ir 2010 m. papildomo patikrinimo metu nustačius, jog „Snoras“ tik formaliai įvykdė 2009 m. gautus Lietuvos banko reikalavimus, nesiėmė veiksmų kilusioms abejonėms pašalinti ir taip sudarė galimybę bankui „Snoras“ nuslėpti nuo Lietuvos banko tikrąją turto, esančio užsienio bankuose, priklausomybę, todėl nebuvo laiku nustatyta grėsmė, kad „Snoras“ yra nemokus ir nesugebės vykdyti pagrįstų kreditorių finansinių reikalavimų.

2011 metų pabaigoje pradėtą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!