- Reklama -

KK nuotr.

Poryt, lapkričio 2–ąją, Šilutės rajono apylinkės teismas turėtų priimti sprendimą pagreitinto proceso tvarka baigtoje byloje dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise Šilutės – Pagėgių rinkiminėje apygardoje per išankstinį balsavimą II-ajame rinkimų į LR Seimą ture.

Kaltinimai dėl galimo rinkėjų papirkimo (pagal LR BK 172 str. ) pareikšti 43 m. Rusnės gyventojui V. M.

Jis spalio 25 d., vykstant išankstiniam balsavimui II-ajame rinkimų į Seimą ture, trims rinkėjams pažadėjo sumokėti po 10-15 litų arba, jų pageidavimu, atsiskaityti degtine už tai, kad jie balsuotų už konkretų jo nurodytą vienos partijos kandidatą. Kaltinamasis rinkėjus savo automobiliu nuvežė į Šilutės r. savivaldybę, o po balsavimo, gavęs iš rinkėjų balsavimo šakneles, tuo pačiu automobiliu juos parvežė atgal į Rusnę. Tačiau lengvu uždarbiu susigundę rusniškiai liko be nieko, nes „sandėrį“ nutraukė policijos pareigūnai.

Šis ikiteisminis tyrimas Šilutės rajono policijos komisariate buvo baigtas per vieną dieną, o Šilutės rajono prokurorei surašius pareiškimą dėl bylos nagrinėjimo pagreitinto proceso tvarka, jau kitą dieną byla buvo išnagrinėta teisme.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi prokurorė Jurgita Ališauskaitė įtariamajam už minėtą nusikalstamą veiką pasiūlė skirti pusę metų viešųjų darbų, atidirbant kas mėnesį po 40 val. Kokį sprendimą priims teismas, turėtų paaiškėti jau lapkričio 2-ąją.

Dar viena baudžiamoji byla dėl analogiškos nusikalstamos veikos toje pačioje rinkimų apygardoje per pirmojo rinkimų turo išankstinį balsavimą irgi buvo baigta pagreitinto proceso tvarka, tačiau dėl to, kad į teismą kaltinamoji atėjo neblaivi, byla buvo grąžinta prokuratūrai. Artimiausiu metu ji teismui bus perduota nagrinėti jau su kaltinamuoju aktu.

Trečiasis ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teisme II-ajame rinkimų į Seimą ture Šilutės – Pagėgių rinkiminėje apygardoje irgi jau eina į pabaigą. Jį prokurorė Jurgita Ališauskaitė planuoja artimiausiu metu baigti, surašydama pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu. Įtarimai šioje byloje pareikšti dviems moterims.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!