- Reklama -

Dr.Stanislovas Tomas teigia, kad pirmas etapas V.Bagdonavičiaus EŽTT byloje prieš Lietuvą jau laimėtas

Anksčiau “Karštas komentaras” jau rašė apie tai, kad Lietuvos teisėsaugos organai laiko p. Valdą Bagdonavičių, antrosios grupės invalidą, po dviejų infarktų nežmoniškomis sąlygomis izoliatoriuje: 2,51 m2 asmeninės erdvės kameroje, be būtinų vaistų, be gydytojų rekomenduotos dietos, fizinių pratimų ir šviežio oro. Primintina, kad pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymą kameroje turi būti 5 m2 vienam žmogui.

Liepos 9 d. Europos žmogaus teisių teismas priėmė sprendimą nagrinėti p. Bagdonavičiaus bylą be eilės. Iki rugsėjo 10 d. Lietuvos Vyriausybė turės atsakyti į tris EŽTT klausimus:

1) Ar tiesa, kad 2-osios grupės invalidas po dviejų infarktų laikomas kameroje, kur turi tik 2,51 m2 asmeninės erdvės? Deja, tiesa ir tai, kad anksčiau p. Bagdonavičius, kuris yra ne nuteistasis, o tik kaltinamasis, buvo laikomas 1,87 m2 erdvėje.

2) Kodėl Laisvės atėmimo vietų ligoninėje nėra Reanimacijos skyriaus? Kodėl nesilaikoma elementarių gydytojų rekomendacijų?

3) Persiųsti Strasbūro Teismui ekspertizę, ar p. Bagdonavičiaus sveikatos būsena leidžia iš viso jį laikyti suimtą.

Valdas Bagdonavičius EŽTT skundžiasi dėl nežmoniškų ir sveikatą žalojančių sąlygų, dėl neteisėto suėmimo. Europos žmogaus teisių teismas išnagrinės bylą be eilės per vienerius metus.

Dr. Stanislovas TOMAS, atstovas EŽTT

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!