- Reklama -
D.Kuoliui: paskaitykite buvusio D.Mockaus verslo partnerio A.Gureckio priešmirtinius raštelius ir pasakykite - tai su kuo ir už ką jūs? KK nuotr.
Antano Gureckio, "MG Baltic" prezidento D.Mockaus verslo partnerio, priešmirtinis raštelis
Priešmirtiniame A.Gureckio raštelyje - ir R.Kurlianskio, kurio vadovaujamo portalo vienas iš "veidų" yra Kuolys, pavardė

Kai pirmą išgirdau apie prie Prezidentūros rengiamą mitingą „dėl teisėsaugos“, pirma mintis buvo: na, pagaliau. Pagaliau įvyko lūžis – jeigu jau tokie po lapais lindėję veikėjai kaip Ozolas, Genzelis ir Medalinskas pakilo prieš supuvusią teisėsaugą.

Tačiau labai nustebau, kai po kelių dienų gavau pranešimą spaudai: taip, mitingas prie Prezidentūros organizuojamas, taip, organizatoriai tie patys, tačiau mitingo tema – FNTT vadovų atstatymas į pareigas.

Dar įdomiau pasidarė, kai redakcijai buvo persiųstas vieno iš mitingo iniciatyvinės grupės narių elektroninis laiškas – kvietimas į mitingą – visuomenininkams: „Kas galite, atsineškite tokio ar panašaus turinio plakatus: GRYBAUSKAITE, Išformuok VSD; PREZIDENTE – mūsų ar rusų? PREZIDENTE! Jūs su kuo? PALAITĮ – PAS ŠVINIŲ; VITALIJŲ GAILĮ – GENERALINIU PROKURORU! PREZIDENTE, GRĄŽINK LIETUVĄ TAUTAI! NEBIJAU VSD!“

Kvietimą atvykti į mitingą ir atsinešti tokio turinio plakatus pasirašo – cituoju el.laišką: KLJDJ prezidentas prof. Juozas Žilinskas ir AVJDJ prezidentas Šarūnas Valentinavičius.

Susidarė nuomonė, kad „teisėsauga“ – tik priedanga, nes plakatų turinys nukreiptas prieš Prezidentę.

O kai šiandien ryte paskambinę šaltiniai papasakojo savo įspūdžius iš vakar dienos mitingo iniciatorių pasitarimo vienoje Vilniaus kavinių, kur vienas asmuo kalbėjo apie plakatus „Prezidente, lauk iš Lietuvos“, susidarė toks įspūdis: kad grupė gudručių, pasinaudodami tuo, kad per kelerius metus rutuliojamą mergaitės istoriją pasitikėjimas Lietuvos teisėsauga pasiekė dugną, sumanė „gelbėti Lietuvą nuo šitos supuvusios teisėsaugos“.

Neabejoju – turbūt ne vienas iš šių dabar atsiradusių „gelbėtojų“ ir į Seimą ant šitos temos bandys išjot.

O kaip mergaitė? Argi ji dabar kam nors čia įdomi – vadinamoji Mockaus žiniasklaida trimituoja apie „antrąjį sąjūdį“, o „antrasąjūdiečiai“ siuntinėja elektroninius laiškus: „Kas galite, atsineškite tokio turinio plakatus: „PREZIDENTE – mūsų ar rusų? PREZIDENTE, GRĄŽINK LIETUVĄ TAUTAI!“ ir panašiai.

Jeigu „antrasis sąjūdis“ – „lauk Prezidentę“ (o į jos vietą „mockiniams“ labai tinkantį Ušacką?), tai tada „antrasąjūdinkitės“ vieni.

Na, o kol „antrasąjūdiečiai“ piešia plakatus prieš Prezidentę ir ryt iš Kauno ir Klaipėdos į mitingą vyks, kaip sklando gandai, Kupčinsko ir Puteikio apmokėtais autobusais („tik niekam nesakyk“), pažaiskime „kodėlčiuką“ ir pabandykime atsakyti į klausimus – Kodėl? Kas? Kaip? Ir ar?

Kodėl isteriją dėl atleistų FNTT vadovų sukėlė ir eskaluoja vadinamoji Mockaus žiniasklaida?

Kodėl vienas iš mitingo organizatorių – vadinamosios Mockaus žiniasklaidos vienas iš nuolatinių autorių?

Kodėl dar vienas iš mitingo iniciatyvinės grupės narių – irgi vadinamosios Mockaus žiniasklaidos bendradarbis?

Kodėl Kuolys, Ozolas, Medalinskas, Genzelis ir kiti neorganizuoja mitingo prie D.Mockaus vadovaujamo koncerno „MG Baltic“? Kaip jie vertina faktą, kad D.Mockus, kuris vadovauja „MG Baltic“ koncernui, ir jo dešiniąja ranka vadinamas R.Kurlianskis, kuris vadovauja isteriją dėl FNTT vadovų eskaluojančiam portalui, yra minimi nusišovusio buvusio D.Mockaus verslo partnerio A.Gureckio priešmirtiniame raštelyje – kad A.Gureckis palieka gyvenimą neatlaikęs jų ir kišeninių prokurorų psichologinio teroro?

Kodėl, ponas Kuoly, teisėsauga šituo opiu Mockaus ir Kurlianskio klausimu jūsų visuomenininkų grupei neužkliūva ir yra gera? Ar Kurlianskis jūsų straipsnius Mockaus valdomame portale uždraustų, ar dar dėl kokių nors kitų priežasčių? Be to, jūs taip griežtai kritikuojate VSD, tačiau buvęs Mockaus verslo partneris nusišovė po didžiulio patirto psichologinio spaudimo (kaip rašoma priešmirtiniame raštelyje, neatlaikė Mockaus ir Kurlianskio spaudimo) – keistas sutapimas – po susitikimų su VSD pareigūnu, besidomėjusiu … Mockumi???

Tai čia dabar kokios nors VSD „interesų grupės“ tarpusavyje kariauja, į tą karą siekiant įtraukti ir galbūt, jei pavyks, jūsų „visuomenininkų“ rankomis nušalinti Prezidentę, ar kaip?

O dabar, išmintingieji kurmiai, padėliokime:

-isterija dėl FNTT atleistų vadovų eskaluojama Kurlianskio vadovaujamame portale (A.Gureckio priešmirtinis raštelis: gyvenimą palieku neatlaikęs „MG Baltic“ prezidento Mockaus, „MG Baltic“ viceprezidento Kurlianskio ir kišeninių prokurorų psichologinio spaudimo);

-FNTT vadovus, kurių atleidimas eskaluojamas daugiausia per Kurlianskio vadovaujamą portalą, užsistojo TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius (D.Mockaus valdoma bendrovė – viena dosniausių TS-LKD rėmėjų);

-Ministro pirmininko A.Kubiliaus vyr.patarėjas – iš vadinamosios Mockaus TV atėjęs V.Valentinavičius;

-„MG Baltic“ viceprezidento Kurlianskio (minimas A.Gureckio priešmirtiniame raštelyje) vadovaujamame portale nuolat publikuojami Kuolio straipsniai;

-„MG Baltic“ viceprezidento Kurlianskio (minimas A.Gureckio priešmirtiniame raštelyje) vadovaujamo portalo vyr.redaktorė – V.Vasiliausko (dar vieno Prezidentės puolėjo Gaivenio (vadinamoji Mockaus TV) laidose) duktė (dabar motinystės atostogose);

-V.Vasiliauskas – „Lietuvos žinių“ vyr.redaktorius, „Lietuvos žinių“ savininkas – „Achema“; buvęs vadinamosios Mockaus žiniasklaidos koncerno generalinis direktorius P.Kovas – „Achemos“ žiniasklaidos koncerno (kuriam priklauso ne tik „Lietuvos žinios“, bet ir BTV) valdybos narys;

-A.Medalinskas – „Lietuvos žiniose“ (Vasiliauskas-Kovas (buvęs Mockaus koncernas) „apskrito stalo“ diskusijas organizuodavo;

-N.Pumprickaitė – „permesta“ iš vadinamosios Mockaus TV į LTV (kur, susidaro įspūdis, formuoja „a la mockus politic“);

-G.Svirnelytė – „permesta“ iš vadinamosios Mockaus TV į TV3 (ir ten, susidaro įspūdis, irgi formuoja „a la mockus politic“).

Dariaus Mockaus finansiškai ir psichologiškai spaudžiama buvusio verslo partnerio A.Gureckio našlė Violeta (vyras, neatlaikęs psichologinio spaudimo, jau nusišovė) teismuose su D.Mockumi nesusiduria – jo bendrovėms atstovauja advokatai Irmantas Dobilas (kuris yra ir Anglijoje besislapstančio „Snoro“ banko akcininko advokatas) ir Valentinas Mikelėnas (V.Vasiliausko citata („Lietuvos žinios“, str. „Apnuodyti prievartos“):„Neseniai vienas iškiliausių Lietuvos teisininkų ir Civilinio kodekso autorių, buvęs Aukščiausiojo Teismo teisėjas Valentinas Mikelėnas pasigedo teisės žmogiškojo veido, prisimindamas Kauno pedofilijos ir Ingos Renau bylas“. Klausimas: o kaip pavadinti teisės veidą byloje, kurioje, neatlaikęs spaudimo, nusišovė žmogus? „Mockinio teisingumo veidas“ ar kaip kitaip?).

Taigi, prielaida galima tokia: tiek vadinamosios „mockinės publikos“ trečiadienio mitinge, tiek „Snoro“ akcininkus, besislapstančius Anglijoje, sieja bendras „nemeilės Prezidentei ryšys“ (Prezidentės klausimas žurnalistams Grigiškėse: „paklauskite, ar FNTT tyrė konservatorių rėmėjus“).

Hipotezė: štai jums gali būti atsakymas į klausimą, su kuo susijusi žiniasklaida kelias isterijas dėl FNTT…

Beje, buvusio D.Mockaus verslo partnerio A.Gureckio privedimo prie savižudybės byloje yra tokie liudytojo parodymai – Gureckiui pasakė, kad užtektų 30 milijonų, ir šeima būtų palikta ramybėje.

To advokato, perdavusio „30 milijoninius linkėjimus“ tada dar gyvam Gureckiui, žmona dirba Užsienio reikalų ministerijoje.

Ir jie labai geri draugai su tokiu buvusiu URM ministru V.Ušacku, kuris pagal tokias „a la mockus taro kortas“ turėtų būti kitas Prezidentas.

Aišku, kai Dalia Grybauskaitė iš šito posto išvirs. Nes, kaip yra pasakojęs A.Gureckis savo žmonai, jis kartą buvo labai nustebęs, kai lėktuve, skrendant tvarkyti Mockaus imperijos reikalų, jis rado ir Prezidentą Valdą Adamkų – kaip bičiulį. Apie tą V.Adamkaus vizitą Mockaus verslo reikalais žiniasklaida nepranešė. O tyliai nuskridus į kitą šalį, nebuvo ir jokių raudonų kilimų…

Ar jūs įsivaizduojate Prezidentę Dalią Grybauskaitę, kaip, pvz., Mockaus „lagaminėlį“ po ukrainas ir kitas šalis oligarcho verslo reikalais?

Nežinau, gal ponas Kuolys, Mockaus valdomo ir Kurlianskio vadovaujamo portalo vienas iš „veidų“, ir įsivaizduoja. Aš – tai ne.

„Jie sakė, kad mes remiame konservatorius, bet neremiame Prezidentės Dalios Grybauskaitės“, – pasakojo mūsų redakcijai nusišovusio Mockaus verslo partnerio A.Gureckio našlė.

Todėl, jeigu kas nors manote, kad tie ruošiami plakatai prieš Prezidentę – tik dėl FNTT (kurio atleistus vadovus labiausiai ir palaiko konservatoriai) ir dėl VSD (tik nesuprantu, dėl kurios – tos, kuri važinėjo pas Mockaus verslo partnerį ir domėjosi šiuo žiniasklaidos ir alkoholio pramonės magnatu, ar kurios nors kitos?), tai sėkmės toliau taip galvojant.

Tuo tarpu mąstantys trečiadienį per mitingą paklaus jo organizatorių: vyručiai, tai kada mitingas prie „MG Baltic“ dangoraižio Goštauto gatvėje?

O tiems, kurie mano, kad po „teisėsaugos mitingo“ prizme tik „teisėsauga“ slepiasi ir niekas daugiau, galima tik palinkėti: jeigu manote, kad, pvz., koks Ušackas bus geresnis prezidentas už Grybauskaitę, – „welcome!”.

O perfrazavus „Inculto“ eurovizinę dainą, tai skambėtų maždaug taip: „Welcome to Mockolandia, welcome!“ – „šalį“, kurioje niekas jūsų nenušaus: jei reikės, nusišausite jūs pats.


- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!