- Reklama -

Vilniaus 5-ojo PK darbuotojai turi dirbti elektros skydinėje - Policijos departamentas atseit neturi pinigų normalioms šio PK darbuotojų darbo sąlygoms, tačiau,pvz., nusikalstamo pasaulio atstovo J. Bielskio saugojimui turi pinigų nupirkti net konspiracinį kotedžą Šventojoje. Štai jums ir PD "prioritetai". KK nuotr.

Vasario 15 dieną apie 12 valandą Radviliškio rajone, Žironų kaime elektros srovė mirtinai nutrenkė prie transformatorinės dirbusį elektriką.

Primename, jog Vilniaus miesto 5-asis policijos komisariatas yra įsikūręs ne prie elektros skydinės – o pačioje elektros skydinėje.

Elektros įtampa čia nuolat svyruoja. Ta įtampa būna tokia neprogonozuojama, jog kartais girdisi, tarsi kažkas šaudytų.

Policijos departamentas ir dabar į oficialų žurnalistų paklausimą – ar kenkia žmonėms darbas tranformatorinėje, atsako – NE.

Tai Policijos departamento norėtųsi paklausti – jeigu ne pačioje transformatorinėje, o prie jos dirbęs elektrikas mirė dėl elektros srovės, kuri jį nutrenkė iš tolo – kaip gali nekenkti darbas pačioje transformatorinėje?

Ir kodėl Policijos departamentas vis kalba apie kažkokias lėšas, kai ekstremaliam pavojui kilus, Vyriausybė privalo skirti lėšų tiek darbuotojų, tiek ir gyventojų apsaugai – jeigu, aišku, PD būtų kreipusis su oficialiu pranešimu apie ekstremalią ir žmonių gyvybei pavojingą situaciją?

Susidaro įspūdis – kol niekas nežuvo Viršuliškių elektros skydinėje, tol dirbkite.

O jeigu, pavyzdžiui, nuo įtampos svyravimų įvyktų avarija ir ta skydinė užsidegtų, ir tiesiog sprogtų – su visais policininkais ir į apklausas atėjusiais gyventojais? Tai ši nelaimė turbūt būtų nurašyta į „nelaimingą atsaitikimą“, ir kaltinama ne PD valdžia, o Lietuvos Prezidentė, Seimas ir Vyriausybė.

Juk ir vaikui šiandien aišku, jog gyvybei pavojinga yra net artintis prie aukštos elektros įtampos laidų.

Tiesa, ne visai teisybę rašo PD atsakymuose į paklausimus, kad nėra sistemoje pinigų, jog neva jų reikia ieškoti. Pasižiūrėkime, kaip gyvena valstybės saugoma garsiausia liudytoja. Ji ne tik vežiojama, globojama – bet niekur nedirbanti, ji puikiai gyvena – nes valstybės saugomas liudytojas dar ir dienpinigų gauna. Nes turi būti kompensuojama jo „prarasta galimybė dirbti“.

Taip pat konspiraciniams butams, namams, kotedžams įsigyti (šaltinių teigimu – ne bet kur, o Palangoje ir Šventojoje) už Nukentėjusiųjų ir liudytojų apsaugos programos pinigus, saugomų asmenų išlaikymui skiriami milijonai – ir tai esą yra valstybės paslaptis, niekas nežino, kokie ten milijonai, kas juos skiria ir kur jie dingsta. Niekas netikrina, ar ne už per didelę kainą ir skaidriai perkami tie kotedžai – ar pardavėjai nėra pirkėjų „draugeliai“.

Galima net kelti hipotezę: jog tam, kad tuos visus „liudytojų apsaugos pinigus“ būtų galima „įsisavinti“, ir buvo leista įvykti Kauno įvykiams – kai nebuvo reaguojama į Mindaugo Žalimo pateiktą informaciją apie būsimas žudynes Kaune. Čia lygiai tas pats, kaip su „antiterorizmo“ pinigais – pinigai yra, reikia „teroristų“. Taip ir čia – pinigai liudytojų apsaugos programai yra, liudytojų – nesimato. Todėl tie liudytojai ir nukentėjusieji galimai ir buvo „pagaminti“, leidžiant įvykti rezonansiniams įvykiams.

O kur tuomet tyrėjų, budėtojų ir kriminalistų, dirbančių 5-ajame PK teisės? Toje elektros skydinėje pabuvus net penkias minutes, jaučiamas poveikis. Rašinėti nesąmones, jog žmonėms darbas skydinėje nekenčia – tai reikia būti tokiu demagogu, ir taip nemylėti savo pareigūnų, jog laikomai nuostatos „po mūsų – kad ir tvanas“. Arba ką čia reiškia dar kelios žvakelės ir užuojautos žodžiai PD.

Įdomu, ar pradėtas tarnybinis tyrimas – kodėl praėjusią savaitę netikėtai mirė jaunas perspektyvus 41 metų policininkas – kaip buvo teigiama, nuo 4 stadijos vėžio, ir šio jauno žmogaus nebeįmanoma buvo išgelbėti – nes, taip išeina, net nebuvo vykdomi detalūs kasmetiniai sveikatos patikrinimai, ar žmogus tinkamas dirbti pareigūnu? (Jeigu būtų buvęs šis pareigūnas tikrintas, tikrai būtų medikai atradę pakitimus kūne). Gal ir jis visą gyvenimą dirbo nenormaliose sąlygose, ir šeimai praradimą turėtų kompensuoti PD – kuri nesirūpina policininkų sveikata ir sveikomis darbo sąlygomis?

Neretai PD vadovams, toks įspūdis, trūksta VALSTYBINIO mąstymo – ne kišti galvas kaip stručiams į smėlį, ir sakyti – darbas elektros skydinės viduje niekaip nekenkia žmonių sveikatai, o pripažinti, jog dirbti toje skydinėje yra pavojinga gyvybei.

Juk tai liudija įvykusi nelaimė vasario 15 dieną Radviliškio rajone, kai žuvo net ne skydinėje, o šalia jos dirbęs elektrikas.

Panaši nelaimė, kai elektros srovė per atstumą nutrenkia žmogų, 2008 metais įvyko Vievyje, kai trumpam patekęs po aukštos įtampos laidais – ėjo su draugais namo iš kavinės, pereidamas geležinkelio bėgius – žuvo VU filosofijos studentas. Jį aukštos įtampos elektros srovė mirtinai nutrenkė per atstumą.

Natalija Kozlovska

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!