- Reklama -

KK nuotr.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje dėl nusikalstamo susivienijimo organizavimo ir dalyvavimo jo veikloje (Baudžiamojo kodekso (toliau – BK) 249 str.), neteisėto disponavimo labai dideliais kiekiais narkotinių ir psichotropinių medžiagų turint tikslą jas platinti (BK 260 str. 3 d.), neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis (BK 253 str. 2 d.) ir kitų nusikaltimų kaltinami dešimt Lietuvos piliečių.

Ikiteisminį tyrimą atliko Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai kartu su Alytaus prokurorais bei Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus bei Nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjais.

Pasak prokurorų, tyrimas buvo pradėtas 2009 m. pavasarį, kuomet Alytaus mieste vienas po kito buvo padaryti sunkūs sveikatos sutrikdymai panaudojant šaunamuosius ginklus. Buvo gauta informacija, kad šie nusikaltimai susiję su prekyba narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo sujungti 9 ikiteisminiai tyrimai, sulaikyti ir suimti 11 asmenų. Kai kurie šių asmenų jau nuteisti už sunkius sveikatos sutrikdymus ir neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais bei kitus nusikaltimus ir jau atlieka laisvės atėmimo bausmes.

Tyrimo duomenimis, ne vėliau kaip 2008 m. kovo mėn. Alytaus mieste kaltinamieji D. E. ir K. C. organizavo ginkluotą nusikalstamą susivienijimą, kuris planavo daryti labai sunkius tęstinius tyčinius nusikaltimus – neteisėtai disponuoti labai dideliais kiekiais narkotinių ir psichotropinių medžiagų ir jas sistemingai platinti, bei, siekiant užtikrinti šią neteisėtą veiklą, neteisėtai disponuoti šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis, daryti kitus nusikaltimus. Nuo 2008 m. kovo mėn. iki 2010 m. gruodžio mėn. į nusikalstamo susivienijimo veiklą taip pat buvo įtraukti 5 kaltinamieji, nusikaltimams daryti parinkti 2 bendrininkai. Per nusikalstamos veiklos laikotarpį kaltinamieji neteisėtai labai dideliais kiekiais platino narkotines medžiagas (heroiną ir kanapes), bei psichotropines medžiagas (2-CB ir amfetaminą), neteisėtai disponavo ne mažiau kaip trimis šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis.

,,Nusikalstamas susivienijimas yra viena pačių pavojingiausių nusikalstamo bendrininkavimo formų, kuriai būdingas aukštas organizuotumo lygis: susivienijimo narių ilgalaikiai tarpusavio ryšiai, tam tikrų vaidmenų ar užduočių turėjimas siekiant maksimalių bendros nusikalstamos veiklos rezultatų. Šio nusikalstamo susivienijimo veikla buvo fiksuojama atliekant ilgalaikius tyrimo veiksmus, dokumentuojant vieną iš jų nusikalstamos veiklos krypčių – prekybą skystu heroinu“, – teigia ikiteisminį tyrimą atlikę Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Baudžiamąją bylą sudaro 20 tomų medžiagos.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!