- Reklama -

Generalinė prokuratūra kategoriškai neigia Lietuvos Respublikos Seimo Antikorupcijos komisijos narės Aurelijos Stancikienės pareiškimą, esą š. m. kovo 1 d., „kai buvo dar tik ruošiamas išvadų projektas, į Antikorupcijos komisijos biurą skambino Generalinės prokuratūros atstovai ir prašė supažindinti su išvadomis. (...) Jie reikalavo Seimui atsiskaitinėti su Generaline prokuratūra prieš priimant išvadas“. KK nuotr.

Generalinė prokuratūra kategoriškai neigia Lietuvos Respublikos Seimo Antikorupcijos komisijos narės Aurelijos Stancikienės pareiškimą, esą š. m. kovo 1 d., „kai buvo dar tik ruošiamas išvadų projektas, į Antikorupcijos komisijos biurą skambino Generalinės prokuratūros atstovai ir prašė supažindinti su išvadomis. (…) Jie reikalavo Seimui atsiskaitinėti su Generaline prokuratūra prieš priimant išvadas“. Pažymime, kad joks Generalinės prokuratūros atstovas telefonu nekalbėjo su kuriuo nors Antikorupcijos komisijos nariu.

Generalinė prokuratūra, atsižvelgdama į paskelbtą vasario 28 d. Antikorupcijos komisijos darbotvarkę, kurioje buvo numatyta svarstyti ir tvirtinti komisijos išvadą, bei į žiniasklaidoje paskelbtą informaciją, jog išvada jau parengta, š.m. kovo 1 d. raštu kreipėsi į komisijos pirmininką. Rašte nurodoma, kad „vertinant ikiteisminio tyrimo metu gautus liudytojų parodymus jų patikimumo aspektu bei kitus ikiteisminio tyrimo duomenis yra būtina juos analizuoti lyginant su komisijai liudijusių asmenų paaiškinimais bei pateiktais dokumentais.“ Taip pat rašte prašoma „atsiųsti susipažinti patvirtintas komisijos posėdžių stenogramų, pateiktų dokumentų ir komisijos išvados kopijas.” Jei komisijos posėdžių metu buvo daromas garso – vaizdo įrašas, buvo prašoma įrašo kopiją pateikti kartu su prašomų dokumentų kopijomis.

Tame pačiame rašte atkreipiamas dėmesys kad „komisijos apklausti asmenys galėjo pateikti duomenis, kurie yra analizuojami ir ikiteisminio tyrimo byloje. Paviešinus visus komisijos surinktus duomenis gali būti padaryta žala ikiteisminio tyrimo sėkmei“. Todėl šiuo raštu komisijai buvo pasiūlyta dėl komisijos surinktų duomenų paviešinimo spręsti gavus Generalinės prokuratūros nuomonę, kad nebūtų pakenkta ikiteisminiam tyrimui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!