- Reklama -

Seimo narys Egidijus Vareikis. KK nuotr.

Šiandien, gegužės 27 d., generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė kreipimąsi į Lietuvos Respublikos Seimą, prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Egidijų Vareikį.

Šio kreipimosi būtinybė iškilo po to, kai 2013 metų gegužės 4 d. bendruoju pagalbos telefonu į Vilniaus policiją kreipėsi vienas iš artimų Seimo nario Egidijaus Vareikio šeimos narių ir Vilniaus rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo smurtaujant artimoje aplinkoje (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 1 dalis).

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujančių Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorų vertinimu ikiteisminio tyrimo medžiagoje surinkta pakankamai duomenų leidžiančių manyti, kad Egidijus Vareikis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, š. m. gegužės 4 d. savo namuose Vilniaus rajone smurtaudamas sukėlė fizinį skausmą savo sutuoktinei.

Šiuo metu šiame ikiteisminiame tyrime yra atlikti visi privalomi ir galimi veiksmai, tačiau norint toliau vykdyti ikiteisminį tyrimą turėtų būti surašytas pranešimas apie įtarimą ir vykti įtariamo asmens apklausa. Egidijus Vareikis yra Lietuvos Respublikos Seimo narys, todėl be Seimo sutikimo to padaryti nėra galimybių. Visais atvejais dėl Seimo nario laisvės suvaržymo į Seimą gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras, kas ir yra atlikta šiuo atveju.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!